Interjúkötet a sztárborászról

2019.10.21. 15:35

Takler Ferenc tizenkilencre mindig lapot kért

A Takler-jelenség megközelítésére a kötetben olyan közéleti személyiségek is vállalkoznak, akik  a család régi barátai (Kondor Katalin, Freund Tamás, Balázs János, Kóbor János vagy Dunai Antal).

Villny, 2015. jnius 9. der Jnos kztrsasgi elnk (j2), Bock Jzsef, a Bock Pincszet borsza s tulajdonosa (j) s Takler Ferenc borsz a villnyi rdgrokban 2015. jnius 9-n. A telepls az Eurpa Kulturlis Faluja cmet viseli. MTI Fot: Ski Tams

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

A TAKLER – „Tizenkilencre mindig lapot kértem...” című interjúkötet Takler Ferencről és két fiáról szól, akikkel már minden megtörtént, amit a kommunista időket átélt, a szürkeségből kitűnni vágyó emberekkel a történelem csak megtehetett.

Súlyos helyzetüket elég annyival érzékeltetni, hogy miután már minden földjüktől és gazdaságuk valamennyi elemétől megfosztották őket az előző évtizedekben. 1978-ban még a családi házat is elvették tőlük a kommunisták.

Innen, ebből a teljesen lehetetlen helyzetből állt talpra és épített fel egy elképesztő pincészetet és márkát Takler Ferenc és két fia.

Takler Ferencet 2004-ben megválasztották Az Év Bortermelőjének, időközben a borászat komoly idegenforgalmi létesítményekkel is bővült, ma már az, aki a pincészetükbe vágyik, a pincészet körül panziót, kúriát, négycsillagos wellnesshotelt is talál.

A kötetben megszólalnak a három Takleren kívül jeles borász kollégák is, mint például Bock József, Áts Károly vagy Légli Ottó.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter átadja a Kínai-magyar barátságért kitüntető díjat Takler Ferenc borásznak (b) a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvû Általános Iskola és Gimnázium avatásán Budapesten – MTI Fotó: Marjai János

A Takler-jelenség megközelítésére a kötetben olyan közéleti személyiségek is vállalkoznak, akik a család régi barátai (Kondor Katalin, Freund Tamás, Balázs János, Kóbor János vagy Dunai Antal).

A könyv szerzője Tallián Hedvig, kiadója pedig egy szekszárdi lokálpatrióta, Vitéz Attila, aki több helyi tematikájú könyvet jelentetett már meg, de ez a kötet, a Takler-könyv messze kiemelkedik eddigi vállalkozásai közül.

A kötetet Budapesten, a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban mutatják be október 24-én, csütörtökön. Az eseményen Balázs János zongoraművész is fellép, s a programot a Takler Trió játéka is színesíti.

 

Borítókép:

Áder János köztársasági elnök (j2), Bock József, a Bock Pincészet borásza és tulajdonosa (j) és Takler Ferenc borász a villányi ördögárokban 2015. június 9-én. A település az Európa Kulturális Faluja címet viseli.

MTI Fotó: Sóki Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!