Járvány

2020.06.08. 10:53

A Prado, Versailles és a monte-carlói kaszinó is várja a vendégeket

A koronavírus-járvány miatt közel három hónapja bezárt múzeumok közül egyre több nyitja meg kapuit Nyugat-Európában is.

Reopening of the Chateau de Versailles after the confinement of the coronavirus covid 19. Versailles June 6, 2020. The Palace of Versailles, historical monument which was the residence of the kings of France Louis XIV, Louis XV and Louis XVI.?Reouverture du Chateau de Versailles apres le confinement du au coronavirus covid 19. Versailles 6 juin 2020. Cour Royale.

Forrás: AFP / Hans Lucas

Fotó: Riccardo Milani

A spanyol fővárosban szombaton fogadott először újra vendégeket a Prado, amely

az 1936-39-es spanyol polgárháború óta nem volt zárva ilyen sokáig.

Az 1800 látogató csak maszkban és testhőmérsékletének ellenőrzése után léphetett be a híres képtárba, hogy a kijelölt útvonalon haladva megcsodálja Velázquez, Goya, Rubens és Picasso mesterműveit.

Madrid másik két vezető múzeuma, a Reina Sofia, ahol Picasso Guernicája látható, és a Thyssen-Bornemisza is kinyitott a hétvégén.

A francia főváros egyik legkeresettebb látványossága, a versailles-i kastély is szombaton nyílt meg a közönség előtt.

XIV. Lajos, a Napkirály 2300 szobás palotáját a kijelölt úton járhatják be a látogatók, akiknek kötelező a maszk viselése.

A kastélyt tavaly nyolcmillióan keresték fel, öt látogatóból négy külföldről érkezett. Míg korábban a napi látogatószám a húszezret is elérte, most legfeljebb ennek ötödét engedik be, hogy be tudják tartani a járvány miatti egészségügyi előírásokat.

A híres monte-carlói kaszinó is fogadja már péntek óta a játékosokat.

A játékasztalokat fertőtlenítették, a játékgépeket plexi elválasztókkal kerítették körbe, a krupiék maszkban és kesztyűben álltak munkába.

Boris Donskoff, a kaszinó ügyvezető igazgatója elmondta, hogy működésüket teljesen a járvány megkövetelte feltételekhez alakították át. A korlátozták a játékosok számát, a nyitvatartási időt megrövidítették és szigorú higiéniai intézkedéseket vezettek be. A játékasztalokat megfelelő távolságra helyezték el egymástól, hogy a személyzet és a játékosok is biztonságban legyenek, és a kártyákat is naponta megsemmisítik.

Borítókép: Versailles-ba érkeznek az első látogatók az újranyitás után

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!