Életmód

2020.07.14. 13:42

Teljessé teszi a kerti pihenést egy minőségi napozóágy

A kertben való tökéletes pihenéshez szükség van egy kényelmes napozóágyra, amelyre bármikor leheveredhet az ember. A kínálat viszont bőséges, jól választani nem könnyű. Olcsó vagy drága? Műagyag, fém vagy műrattan? Összecsukható vagy stabil szerkezetű? Mutatjuk a lehetőségeket!

home or house Exterior design showing tropical pool villa with sun bed

Egy kényelmes napozóággyal a saját kertjében nyaralhat

A kertes házban, kertkapcsolatos lakásban élők előnye, hogy bármikor „kiszabadulhatnak” a szabadba, és saját udvarukon heveredhetnek le pihenni, napozni. Már csak az a kérdés, hogy mire? A pihenés összképét ugyanis nem csupán az időjárás és a környezet határozza meg, hanem a minőségi napozóágy is, amely komfortossá teszi a fekvést. A kerti székek és napozóágyak kiválasztásakor érdemes átgondolni, melyik típus is szolgálhatja leginkább a kényelmünket. Szerencsére a választék szinte végtelen, többféle gyártó konstrukciójából lehet megtalálni a megfelelőt. Fontos szempont a méret, a kialakítás: vizsgáljuk meg, mekkora helyünk lesz az ágyak elhelyezésére, tárolására. Léteznek helytakarékos modellek, amelyek apróra összecsukva azonnal eltehetőek a garázsba, ám vannak olyan termékek is, amelyeket nem érdemes folyamatosan arrébb rakni. Az alapanyag is fogós kérdés lehet: mindenki ismeri a fehér műanyagból készült napozóágyat, amely nem számít divatosnak, cserébe viszont tartós. Ez utóbbi fontos tulajdonság, de csak azért, mert évekre meg szeretnénk oldani az ágykérdést, nem kell lemondanunk a dizájnról. A műanyagból készül, a fa- vagy fémvázas, valamint a műrattan napozóágyak között is találni esztétikus darabokat, amelyek könnyedén beilleszthetők a kert összképébe. És persze remek érzés rajtuk hasat süttetni.

Ami az agyagát illeti

A műanyag napozóágy nem jelenti azt, hogy ne lehetne esztétikus, a modern darabok már képesek mindkét feltételnek megfelelni. Ezek kifejezetten könnyű kialakítású termékek, amelyek ellenállnak a napsugárzásnak és az időjárásnak. Hosszabb távon persze fakulhat a színük, ám egy világos darabnál nem lesz jelentős a különbség. A műrattan jelenleg az egyik legnagyobb trend, hiszen a tartós megoldások közé tartozik, emellett elegáns megjelenést is képvisel. Mivel egyszerű tisztítani, könnyű megvédeni a szennyeződésektől. Ami a fémvázas modelleket illeti, a legtöbben az alumíniumra esküsznek. Mivel a szerkezet könnyű marad, az anyagból mindenki számára sikerült felhasználóbarát kialakítást alkotni, amely ráadásul ellenáll a téli fagyoknak. Ami viszont hátrány, hogy a hozzá tartozó textilrész sérülékeny, arra kiemelten kell ügyelni.

Az olcsótól a luxuskategóriáig

A szabad levegő és a napsütés csodás dolog, ezt hozza közelebb az emberhez egy napozóágy. A legfontosabb az, hogy kényelmes legyen, ám az ártényezőt is figyelembe kell venni. Jó hír, hogy léteznek egyszerűbb megoldások, már ötezer forinttól lehet válogatni az összecsukható modellek között. Ezek ráadásul mobilak, így nem csupán otthon, a kertben, hanem a Balaton vagy a tenger partján is használhatóak. Természetesen napozóágyból is létezik csúcskategória, az egyik kedvencünk az Igotherm Shell luxus napágy, amely kis túlzással olyan, mintha egy plusz helyiséget vásárolnánk az otthonunkhoz. Az anyaga műrattan, alumíniumprofilokkal megerősítve, a szerkezet pedig miniasztalokkal, mozgatható napernyővel és 360 fokban forgatható technológiával válik abszolút remekművé. Mivel minőségi termékről van szó, sokáig díszítheti a kertet, lehet rajta olvasgatni, pihenni, napozni.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!