CsodaTáska

2020.08.28. 15:01

Rászoruló gyermekeknek lesz könnyebb az iskolakezdés

Összesen 1200 rászoruló család gyermekének ad tanszerekkel megtöltött iskolatáskát a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a CsodaCsoport Alapítvánnyal közösen lebonyolított gyűjtés eredményeként.

Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Fotó: KOVACS Bence +36302578044

1200 iskolaszerekkel megtöltött #CsodaTáska teszi könnyebbé a rászoruló gyermekek számára az iskolakezdést. A CsodaCsoport Alapítvány és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös akciójában összegyűlt táskákat a karitatív szervezettel kapcsolatban álló nehéz helyzetben élő családok gyerekeinek adják át.

Egy hónap alatt 678 darab táska és közel 6 millió forint gyűlt össze a CsodaCsoport Alapítvány és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat #CsodaTáska nevű akciójában. A szervezők azt kérték, hogy aki teheti, új, vagy jó állapotú iskolatáskát és tanszereket ajánljanak fel alsós vagy felsős gyermekek számára, melyeket a Máltai Szeretetszolgálat gyűjtőpontjain és az akcióba bekapcsolódott üzletekben, összesen 85 helyszínen lehetett leadni. A magánadományozók mellett vállalkozások is csatlakoztak a kampányhoz készpénz vagy szolgáltatás felajánlásával, és volt olyan vállalkozás, mely több raklapnyi, összesen 6300 db füzetet ajánlott fel.

Az iskolaszerek mellett pénzadományt is gyűjtöttek a civil szervezetek az adomanyozz.hu oldalon és a CsodaCsoport Alapítvány jótékonysági licit oldalán. Az összegyűlt 6 millió forintból további táskákat és tanszereket vásárolnak, így összesen 1200 #CsodaTáska készül el, melyeket a legszegényebb településeken élő gyerekeknek és a Szeretetszolgálattal kapcsolatban álló rászoruló családoknak juttatnak el. A máltai szervezet a közeli tanévkezdés előtt már megkezdte a táskák kiosztását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!