jól jön a segítség

2020.11.22. 10:50

Idén is gyűjtik az adományokat a Tesco áruházakban

November 27. és 29. között idén is megrendezik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület hagyományos karácsonyi tartósélelmiszer-gyűjtő kampányát a Tesco áruházakban, amelynek célja, hogy az ünnepek előtt és alatt a nélkülöző családokat segítsék.

Forrás: Shutterstock

Az akció idején az áruházlánc vásárlói országosan csaknem 150 áruházban adhatják le adományaikat november 27. és december 9. között – közölte az áruházlánc.

Az előző évekhez képest újdonság, hogy idén online is lehet élelmiszert adományozni és az áruházakban hosszabb ideig, ezúttal két héten át várják a felajánlásokat.

A közlemény szerint a kampányidőszak első hétvégéjén, november 27. és 29. között az Élelmiszerbank önkéntesei veszik át a felajánlott élelmiszereket, míg az ezt követő időszakban az áruházakban lévő gyűjtőpontokon helyezhetik el ezeket a vásárlók.

Online adományozásra az áruházlánc honlapján nyílik lehetőség. Az online kampány végén a Tesco az internetes adományoknak megfelelő értékű, az Élelmiszerbank által jelzett szükségleteknek megfelelő tartalmú termékcsomagot állít össze a rászorulók javára.

Az áruházlánc a kampányban felajánlott élelmiszerek értékének 20 százalékával maga is hozzájárul a Magyar Élelmiszerbank Egyesület munkájához pénzadomány formájában.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!