Szponzorált tartalom

2020.11.16. 17:02

Magassarkú vagy lapos – milyet viselj?

A hölgyek számára a millió, megjelenéssel kapcsolatos égető kérdés között minden bizonnyal előkelő helyen szerepel, hogy magassarkú vagy lapos cipőt vegyenek fel egy-egy alkalomra.

Forrás: ccc.eu

A döntés már csak azért is nehéz, mert sokaknál túlmutat azon, hogy mihez van kedvük, vagy mit tartanak csinosnak. Egy magassarkú bokacsizma kétségtelenül látványos és gyönyörű, de nem mindenki bír ki benne adott esetben egy egész napot. A lapost pedig olykor nem érezzük helyénvalónak. Mi a jó megoldás?

1. szabály: tűsarkakat csak akkor, ha stabilan jársz rajtuk!

Sajnos bizonyos helyzetekben számos nő szinte kötelezőnek érzi a tűsarkúban való megjelenést. Ilyen például egy esküvő, amikor a csinos alkalmi ruhához előkotorják a kizárólag hasonló alkalmakkor hordott, csodaszép, ám betöretlen és szokatlan tűsarkút, és abban indulnak el – aztán gyorsan meg is bánják, mert fáj a lábuk, és alig bírnak rajta egyensúlyozni.

Fotó: ccc.eu

Nos, ne legyenek illúzióid, a magas sarkakon való dülöngélést nemcsak Te érzékeled, hanem a környezeted is világosan látja. Nagyon illúzióromboló, amikor egy nőn ilyen cipő van, de nem tud benne járni. Ha ez a helyzet áll fenn, vagy gyakorolj sokat, vagy fogadd el ezt a „hiányosságot”, és válassz inkább lapos cipőt.

Tudjuk, mire gondolsz: a helyzet olykor igenis megkívánja a sarkakat. Ez rendben is van, de ha neked nem megy olyan jól a lábujjhegyen járás, nyugodtan választhatsz valami szolidabb, maximum 5 centis sarkú cipőt, nem kötelező 12 centin egyensúlyozni. Látványos lesz, de hidd el, nem úgy, ahogy szeretnéd.

2. szabály: igazodj az időjáráshoz!

A magassarkú cipő alatt mindenki azt a nyitottabb félcipőt érti első hallásra, de szerencsére nem csak ez a típus létezik belőle. Bokacsizmából is van magassarkú, például a CCC kínálatában is, így a hidegebb időszakokban nyugodtan választhatod ezt. Érdekes is lenne bokáig érő hóban a nyitott változattal mászkálni, ugye?

A bokacsizmát is nyugodtan viselheted szoknyához, egy csinos ruhához, de akár nadrághoz is. Ugyanúgy megadja azt a kecses tartást a lábnak, ami miatt annyira szeretjük a magassarkú cipőket. Az őszi/téli időszakra mindenképp szerezz be egy ilyet!

3. szabály: figyelj a minőségre!

Jártál már úgy, hogy menet közben letört a cipőd sarka? Ha nem, akkor jó eséllyel eddig is színvonalas darabokat választottál, vagy egyszerűen csak ritkán hordtad őket. Mindenesetre ez egy valós veszély, sajnos előfordul, főleg a silányabb darabokkal. Nagyon kellemetlen, mert garantáltan nem fogsz tudni továbbmenni egy sarokkal kevesebbel. A minőségi lábbeli kiválasztásával ezt elkerülheted, ezért törekedj inkább erre!

4. szabály: ha balerina, akkor legyen alkalmi!

Ha nem érzed biztosnak a járásodat a magassarkú cipőkben, esetleg úgy ítéled meg, túl nagy fájdalmat okoznak, választhatsz helyettük teljesen lapos balerinát is – de nem mindegy, milyet! Vannak ugyanis sportosabb, lazább, illetve elegánsabb darabok is. Ha alkalmi öltözékhez kell, akkor az utóbbiak közül válogass, nagyon sokféle áll belőlük rendelkezésre. Még mindig sokkal jobb döntés egy ilyen lapos cipő, mint a magas sarkakon bizonytalanul járkálni.

Mindkét típusnak megvan tehát a maga létjogosultsága – hogy melyiket célszerű választani, az a helyzettől, illetve tőled függ!

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!