Járvány

2020.12.16. 13:50

Ingyen utazhatnak a védekezést segítő munkakörben dolgozók

A Magyar Közlönyben kedd este megjelent szabályozás december 16-tól érvényes.

Budapest, 2020. november 7. Utasok szállnak fel egy metrópótló buszra a Nagyvárad téren 2020. november 7-én. Megkezdődött a 3-as metróvonal rekonstrukciójának utolsó üteme a belvárosi szakaszon, ezért a metró nem jár a Lehel tér és a Nagyvárad tér között, helyette pótlóbuszokkal lehet közlekedni. A vonalszakasz felújítása a tervek szerint másfél évig tart. MTI/Bruzák Noémi

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Újabb, a járvány elleni védekezésben részt vevő foglalkozási csoportoknak, mások mellett a szociális dolgozóknak biztosít ingyenes utazási kedvezményt a kormány egy szerdától hatályba lépett kormányrendelet szerint.

A Magyar Közlönyben kedd este megjelent szabályozás értelmében ingyenesen, a menetjegy megvásárlása nélkül vehetik igénybe az országos, regionális, valamint a helyközi és a helyi személyszállítási közszolgáltatást azok a járvány elleni védekezésben részt vevők, akik szociális, gyermekjóléti vagy gyermekvédelmi szolgáltatónál, intézményben, illetve hálózatnál dolgoznak. Vonatkozik a kedvezmény azokra is, akiket a közszolgálati tisztviselőkről, a kormányzati igazgatásról, a honvédek jogállásáról szóló, valamint a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló törvény alapján foglalkoztatnak.

A kedvezményt az érintettek egy a kormányhatározat mellékletében megjelentetett formanyomtatvány kitöltésével – a foglalkoztató által kiállított igazolással – és a személyazonosságuk igazolására alkalmas okmánnyal együtt vehetik igénybe.

A kormány a járvány második hullámában az egészségügyi dolgozók és a koronavírus-világjárvány elleni védekezésben közreműködő orvos- és egészségtudományi képzésben részt vevő hallgatóknak már november 11-től biztosította az utazási kedvezményt.

Borítókép: Utasok szállnak fel egy metrópótló buszra a Nagyvárad téren 2020. november 7-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!