digitális kultúra

2020.12.09. 16:39

ITM: több mint 150 óvoda honlapjának kialakítását segítette az OkosÓvoda Program

Hozzájárul a szülők és az intézmények közötti hatékonyabb kommunikációhoz is.

Békéscsaba, 2020. július 13. Foglalkozás a Kölcsey Utcai és Ligeti Sori Óvodában Békéscsabán 2020. július 13-án. Az intézmény elnyerte a Kincses Kultúróvoda 2020 címet. Az Emberi Erõforrások Minisztériumának kiírása szerint a pályázat nyertes óvodája komplex kulturális programcsomagot vehet igénybe az együttmûködõ kulturális intézmények, illetve civil szervezetek szolgáltatásaival. MTI/Rosta Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

Idén harmadik alkalommal hirdették meg az OkosÓvoda Program felhívást, amelynek részeként ingyenes honlapszolgáltatást biztosítottak 159 magyarországi óvoda számára – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) Solymár Károly Balázst, a digitalizációért felelős helyettes államtitkárt idézve kedden.

A közleményben az államtitkár ismertette, hogy a honlap hozzájárul a szülők és az intézmények közötti hatékonyabb kommunikációhoz, valamint a mindennapi, óvodai élettel kapcsolatos információkat is átlátható formában tekinthetik meg az óvodaválasztás előtt álló családok.

A nyertes óvodák egységes szolgáltatásként, kész arculati elemeket tartalmazó modulokból alakíthatták ki honlapjukat a saját igényeiknek megfelelően – tette hozzá.

Kitért arra is: a pályázat benyújtásának követelménye volt a „DigiMini” nevű kutatási napló csatolása, hogy az óvodások okoseszköz-használatáról pontosabb képet lehessen kapni. A napló egy nagymintás, anonimizált kutatás része, amelynek az eredményei jó alapként szolgálhatnak majd az olyan országos és nemzetközi programok, jó gyakorlatok kidolgozásakor, amelyek egyrészt az okoseszközök hasznos alkalmazását segítik, másrészt csökkentik a korai túlzott internethasználat kockázatait – tudatta.

Az OkosÓvoda Program – amelynek idei fővédnöke Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára volt – komplex megoldásként támogatja a digitális kultúra, a kompetencia, a médiatudatosság és a médiaműveltség fejlesztését.

A program honlapján olyan, gyermekvédelemről és biztonságról, segítségnyújtásról szóló publikációk találhatóak, amelyek mind az óvodák, mind a szülők számára hasznos útmutatásként szolgálhatnak – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!