Nyugalom

2021.02.26. 12:40

Szabaduljon meg lakása zavaró hangjaitól!

Csöpög, zörög, recseg, csapkod? A lakásban hallható zajok zavarhatják az embert a pihenésben. Jó hír viszont, hogy néhány apró trükkel sikeresen elhallgattathatja a „kiabáló” bútorokat.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A különböző tippeket és praktikákat a Vasárnap Reggel legutóbbi száma gyűjtötte össze.

Kenje be a sarkokat!

Egy nyikorgó ajtó képes az ember idegeire menni. Szerencsére van megoldás: kezelje kenőolajjal a sarokpántokat. Szükség esetén akár a borotvahab is megfelel a célnak.

Halk és illatos megoldás

Döngő léptekkel dübörög végig a szobán? Valószínűleg nem ön, hanem a parketta lécei csapnak ekkora zajt. Ez a probléma is könnyen orvosolható: szórjon kevés hintőport a rések közé, és ecset segítségével oszlassa szét. Így egyrészt halkabban fog tudni közlekedni, másrészt kellemes illat is lesz a lakásban.

Csöpögő csapok

„Csipp, csepp, egy csepp, öt csepp meg tíz…” Akik érzékenyek a zajokra, azok többnyire a csöpögő csaptól sem tudnak elaludni. Ha sem pénze, sem ideje nincs arra, hogy szerelőt hívjon, mentse meg az esti nyugalmát egy gyapjúfonállal. Kösse át vele a csapot, és lógassa a végét a kagylóba, így a vízcseppek hangtalanul jutnak majd el a lefolyóba.

Parafával a nyugalomért

Hangos robajjal csattan a vécédeszka, amikor lehajtja? A megoldás a parafadugó: a deszka alá ragasztva tökéletes hangtompítóként működik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!