Véget ért a küldetés

2021.06.01. 14:33

Könnyezve búcsúztak a kórház dolgozói a katonáktól

Az egyenruhások végleg kivonultak a kórházakból, tavaly november óta segítették a kórházak munkáját.

Forrás: Országos Kórházi Főigazgatóság

Az 5 millió beoltottnak köszönhetően a küldetés véget ért. A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben szolgáló egyenruhások különleges búcsúval köszöntek el a kórház dolgozóitól.

Senki sem gondolta a fél évvel ezelőtt kiadott utasítás hallatán, mennyi barátság szövődik majd az egészségügyben dolgozók és azok között a katonák között, akiket kirendeltek a kórházakba a járvány felerősödése miatt, hogy jelenlétükkel biztosítsák a gördülékenyebb munkát az egészségügyi intézményekben – írja a Metropol.

2020 novemberében sokan értetlenül fogadták a döntést, miszerint a harmadik hullám idejére egyenruhások veszik át az irányítást a főkapuknál, majd az oltópontoknál. Így volt ez a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben is, ahova 2 rendőr és több hullámban 27 katona érkezett. Most az ő számukra ért véget a kórházi szolgálat, mások lépnek a helyükre. A Magyar Honvédség egyenruhásai úgy döntöttek, szavak helyett zenével köszönnek el a gyerekeket gyógyító egészségügyisektől.

Fotó: Országos Kórházi Főigazgatóság

 

„Kitaláltuk, mi lenne, ha a Magyar Honvédség Központi Zenekara, valamint a Készenléti Rendőrség Zenekara történelmet írna és egy közös koncerttel lepné meg a gyerekeket és fejezné ki háláját az intézetnek, az itt dolgozóknak, és rajtuk keresztül valamennyi egészségügyben dolgozónak azt az áldozatos munkát, mely a járvány idején erejükön felül teljesítettek” – árulta el a Metropolnak dr. Hajba Zsolt rendőr alezredes.

„Aztán az ötletből valóság lett, egymás mellett ült két zenekar. Az elmúlt év során életre szóló kapcsolatok, barátságok születtek, amelyet mi sem bizonyít jobban, mint hogy a múlt héten váltásra kerülő állomány utolsó szolgálati napja ölelések és könnyek között teltek”

– mondta meghatottan a kórházparancsnok.

„Mindannyiunk nevében köszönünk mindent, köszönjük a sok szeretetet és törődést. A jövőben nagyon sok örömet és szakmai sikereket kívánunk, és ahogy az általam nagyra becsült főigazgató asszony szokta mondani a referáló végén: gyógyítsatok meg ma is sok gyereket” – zárta búcsúszavait.

A búcsúkoncertre hivatalosak voltak a kórház kis lakói is, akik csillogó szemekkel nézték az egyenruhás zenészeket, és ujjongva tapsolták vissza az énekesnőt. Ress Hajnalka a kis betegek legnagyobb örömére több mese főcímdalát is elénekelte.

Fotó: Országos Kórházi Főigazgatóság

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!