Foci vb 2022

2022.11.28. 16:09

A legfiatalabb afrikai duplázó eldöntötte

A katari labdarúgó-világbajnokság csoportkörének 2. fordulójában Ghána izgalmas meccsen 3–2-re legyőzte Dél-Koreát.

Mohammed Kudus két gólt szerzett

Fotó: AFP

Az Education City Stadionban hétfő kora délutánig három összecsapást rendeztek a világbajnokságon, ezeken mindössze két gól született összesen. Ha ehhez hozzátettük, hogy Ghána ellenfele Dél-Korea volt, amelynek az első meccsén egy, kaput eltaláló kísérlete sem volt, nem bízhattunk túl jó meccsben.

A csapatok alaposan rácáfoltak a kétkedőkre.

Jobb koreai kezdés után az afrikaiak a semmiből betaláltak. Mohammed Salisu az első ghánai védő, aki gólt szerzett világbajnokságon. 

Még az első félidőben növelték előnyüket Mohammed Kudusék (0–2), aztán az ázsiaiak nagy lendülettel jöttek ki a második játékrészre és az 52. percben meg is lett az első kaput eltalált kísérletük. Ezt a fejest még védte Lawrence Ati-Zigi, a következő kettővel viszont már nem tudott mit kezdeni, Cso Ku Szung három perc leforgása alatt egalizált. Ő lett az első olyan játékos az idei vb-n, aki mindkét gólját fejjel szerezte.

A történtek nem törték meg az afrikaiakat, Kudus a 68. percben ismételt (2–3). Az OptaJoe statisztikája szerint 22 évesen és 118 naposan a második legfiatalabb afrikai játékos lett, aki duplázott egy világbajnoki mérkőzésen. A legfiatalabb a nigériai Ahmed Musa volt, aki 21 évesen és 254 naposan szerzett két gólt Argentína ellen.

A 10 perc hosszabbítás nagy tűzijátékot hozott, ám a dél-koreaiak hiába rohamoztak, hol a védelem blokkolt, hol Zigi védett nagyot, így maradt a 2–3.

A mérkőzés összefoglalóját ide kattintva nézheti meg. 

Ghána Uruguay-jal, Dél-Korea Portugália ellen zárja a csoportkört.

Labdarúgás: világbajnokság, csoportkör, 2. forduló, H-csoport
Dél-Korea–Ghána 2–3 (0–2)
Al-Rajján, Education City Stadion, v.: Anthony Taylor (angol)
Dél-Korea: Kim Szun Kju – Kim Mun Hvan, Kim Min Dzse (Kvon Kjung Von, 90+2.), Kim Jung Kvon, Kim Dzsin Szu – Hvang In Bom, Dzsung Vu Jung (Hvang I Dzso, 79.) – Kvon Csang Hun (Li Kang In, 57.), Dzsong Vu Jong (Na Szang Ho, a szünetben), Szon Hung Min – Cso Ku Szung. Szövetségi kapitány: Paulo Bento.
Ghána: Ati-Zigi – Lamptey (Odoi, 78.), Amartey, M. Salisu, G. Mensah (Baba, 88.) – Partey, Samed, Kudus (Djiku, 83.) – A. Ayew (Kyereh, 78.), Inaki Williams, J. Ayew (Sulemana, 78.). Szövetségi kapitány: Otto Addo.
Gól: Cso Ku Szung (58., 61.), ill. M. Salisu (24.), Kudus (34., 68.).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!