Foci Vb 2022

2022.11.27. 08:06

A Mexikó elleni győzelem az életben maradást jelentette Argentínának

Az argentin válogatott Lionel Messi és Enzo Fernandez góljával 2–0-ra legyőzte Mexikót a katari világbajnokságon.

MTI

fotó: afp

A szombati nap zárásaként sorsdöntő csoportmeccset játszott egymás ellen a vb egyik nagy esélyese, Argentína és a mindig, mindenkire veszélyes Mexikó. A két csapat között – főleg az első félidőben – alapvetően kiegyenlített volt a küzdelem, ám végül a második félidőben kidomborodott a nagyobb tudás: Lionel Messi a 64. percben bevette Guillermo Ochoa kapuját, ezzel megtörve a mexikói együttes ellenállását. A mindent eldöntő csapást a 87. percben vitte be Argentína, amikor is Enzo Fernández szerzett szépségdíjas találatot.

Győzelmének köszönhetően a csoport utolsó fordulója előtt Argentína három ponttal áll, míg Mexikó egy ponttal jelenleg sereghajtó a kvartettben, és messze került a továbbjutástól.

Argentína–Mexikó 2–0 (0–0)

Katar, Luszail, Nemzeti Stadion, 88 966 néző, v.: Orsato. Argentína: E. Martínez – Montiel (Molina, 63.), Li. Martínez, Otamendi, Acuna – De Paul, Guido Rodríguez (Enzo Fernández, 57.) – Di María, Messi, Mac Allister (E. Palacios, 66.) – La. Martínez (J. Álvarez, 63.). Vezetőedző: Lionel Scaloni. Mexikó: Ochoa – Montes, N. Araujo, H. Moreno – K. Álvarez (Jiménez, 66.), Chávez, Guardado, H. Herrera, Gallardo (É. Gutiérrez, 42.) – A. Vega (Atuna, 66.), H. Lozano (Alvarado, 72.). Szövetségi kapitány: Gerardo Martino. Gól: Messi (64.), Enzo Fernández (87.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!