Foci Vb 2022

2022.11.29. 09:23

Az egész világ óriási érdeklődéssel várja az esti összecsapást - Mutatjuk a világbajnokság keddi menetrendjét!

A tét és a feszültség óriási.

Palesztín, iráni és amerikai zászló a Wales-Irán meccsen Katarban

Forrás: ANADOLU AGENCY VIA AFP/2022 ANADOLU AGENCY/FAREED KOTB

A labdarúgó-világbajnokságok történetében másodszor csap össze egymással Irán és az Egyesült Államok a 22. labdarúgó-világbajnokságon, Katarban. A tét és a feszültség óriási, hiszen ebben a négyesben Anglia, az USA és Irán csapata is továbbjuthat még. Amennyiben a perzsák le tudják győzni gyűlölt ellenfelüket, a legjobb 16 közé juthatnak. Az egész világ óriási érdeklődéssel várja a kedd esti összecsapást - írja az origo.hu.

A katari labdarúgó-világbajnokság 32 résztvevő csapata közül a legtöbb érzelmet az iráni válogatott okozta.
Nemcsak azért, mert az ázsiai országból rengeteg drukker érkezett meg Katarba, hanem azért is, mert ezek a focisták képesek voltak olyan emberek szimpátiáját is megnyerni, akiket alapból nem érdekelt, mit játszik a világbajnokságon Irán.

Autóbuszon, Katarban

Találkoztam vasárnap a médiabuszon egy iráni kollégával. Azt kérdeztem tőle: mi jár most a fejében? Nem írásban, szóban kérdeztem, igazi találkozás volt ez, nem virtuális randevú.
"Te ezt nem tudod felfogni, amit ez az ország most átél. Ez a csapat a remény. Our team is hope. (Ezt a mondatot háromszor elmondta.) Nekünk most le kell győzni az Óriást, a Nagy Sátánt, az Egyesült Államokat. Egyszer már sikerült, 1998-ban, azon is ott voltam. Ha ez sikerül, akkor mi leszünk a világbajnokok."
Jó, ebben az utolsó mondatban volt némi túlzás. Bevallom, ezt a keddi meccset várom a legjobban. Iszonyatos érzelmi töltete lesz.

Irán egyébként az első meccsén 6-2-es vereséget szenvedett Angliától, második mérkőzésen pedig óriási csatában 2-0-ra múlta fölül Wales válogatottját.

november 29., kedd

A csoport: Hollandia–Katar, al-Hor 16.00
A csoport: Ecuador–Szenegál, al-Rajjan (Halifa Stadion) 16.00
B csoport: Wales–Anglia, al-Rajjan (Ahmad bin Ali Stadion) 20.00
B csoport: Irán–Egyesült Államok, Doha (al-Tumama Stadion) 20.00

Forrás: origo.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!