Foci vb 2022

2022.11.30. 18:03

Laidouniék csodát tettek, ez sem volt elég

A katari labdarúgó-világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában Tunézia 1–0-ra legyőzte a címvédő és már biztosan csoportelső Franciaországot, ám így sem jutott nyolcaddöntőbe.

Aissa Laidouni (14) csapata megverte a tartalékos franciákat

Fotó: AFP

Szerda délután lejátszották a D csoport utolsó fordulóját. A címvédő Franciaország már biztos továbbjutóként várta a harmadik mérkőzését, mögötte Ausztráliának, Dániának és Tunéziának is volt még esélye a második hely megszerzésére.

Didier Deschamps szövetségi kapitány alaposan felforgatta a keretét, amolyan B csapatot állított ki Tunézia ellen. Ilyen összeállításban is kiváló futballisták sorakoztak fel kék mezben, ám az összeszokottság hiánya látszott.

Afrikai ellenfelüknél a kezdőben kapott helyet a Ferencváros légiósa, Aissa Laidouni, aki jó játékkal hálálta meg a bizalmat, ám az első félidőben ő sem tudta előnyhöz segíteni a csapatát – csak lesgólig jutottak a tunéziaiak.

Az 58. percben aztán a szabályos találat is összejött. Vahbi Kazri az első afrikai játékos, aki gólt szerzett egymást követő három alkalommal, amikor kezdőben kapott lehetőséget világbajnokságon. Ez idő alatt öt gólból vette ki a részét – három találat mellett két gólpasszt osztott ki.

Szurkolóik csak pillanatokig örülhettek, ugyanis a másik meccsen Ausztrália is megszerezte a vezetést.

A franciák azonnal hármat cseréltek, ám erősebb összeállításban sem voltak eredményesek. Illetve majdnem, mert Antoine Griezmann a 98. percben betalált, az öröm után már a középkezdést is elvégezték, a videobíró ezután szólt közbe... 

A mérkőzés összefoglalóját ide kattintva nézheti meg.

A címvédő így is megnyerte csoportját és a C csoport második helyezettjével találkozik a nyolcaddöntőben.

Labdarúgás: világbajnokság, csoportkör, 3. forduló, D-csoport
Tunézia–Franciaország 1–0 (0–0)
Al-Rajjan, Egyetemvárosi Stadion, v.: M. Conger (ausztrál).
Tunézia: Dahmen – Meriah, Gandri, Talbi – Kesrida, Szkiri, Laidouni, Maalul – Ben Szliman (A. Abdi, 83.), Kazri (Dzsebali, 60.), Ben Romdan (Saalali, 74.). Szövetségi kapitány: Dzsalel Kadri 
Franciaország: Mandanda – Disasi, Varane (Saliba, 63.), Konaté, Camavinga – Tchouaméni, Y. Fofana (Griezmann, 73.) – Guendouzi (O. Dembélé, 78.), Veretout (Rabiot, 63.) – Kolo Muani, Coman (Mbappé, 63.). Szövetségi kapitány: Didier Deschamps.
Gól: Kazri (58.).

A D csoport végeredménye
1. Franciaország 3 2 - 1 6
2. Ausztrália 3 2 - 1 6
3. Tunézia 3 1 1 1 4
4. Dánia 3 - 1 2 1

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!