Foci vb 2022

2022.11.28. 13:16

Szerbia olyat tett, mint még senki a vb-k történetében, mégsem nyert

A katari labdarúgó-világbajnokság csoportkörének 2. fordulójában Kamerun és Szerbia fordulatos mérkőzésen 3–3-at játszott egymással.

A 13-asok csatája: Eric Maxim Choupo-Moting (b) és Sztefan Mitrovics (13)

Fotó: AFP

Jókora meglepetés vezette fel a Kamerun–Szerbia mérkőzést, hiszen az afrikaiak egyik legnagyobb sztárja, az Internazionale kapusa, André Onana nem hogy a csapatba nem került be, kikerült a keretbe és a hírek szerint már haza is utazott miután a játékos összeveszett Rigobert Song szövetségi kapitánnyal.

A találkozó mégis az ő szempontjukból indult jobban, hiszen a 29. percben szinte a semmiből előnybe kerültek. Jean-Charles Castelletto Szerbia ellen szerzett gólja Kamerun első találata volt a világbajnokságokon a 2014-es brazíliai viadal óta, akkor Joel Matip volt eredményes.

Nem sikerült megtartani az előnyt a szünetre, ugyanis a szerbek a ráadásban fordítottak. Szerbia az első olyan nemzet a labdarúgó-világbajnokságok történetében, amely az első félidő hosszabbításában két gólt is szerzett. Ehhez hozzá lehet tenni, olyat sem nagyon láttunk korábban, hogy minden meccsen 5-6 percet hosszabbítanak a játékvezetők…

Déli szomszédunk a második félidőben a torna eddigi talán legszebb csapatgólját szerezte meg (1–3). A szerbek három, kaput eltalált lövésből tartottak három gólnál.

Csodacsere segítette a kameruniakat, Vincent Aboubakar előbb parádésan átemelte a vb legmagasabb kapusát, Vanja Milinkovics-Szavicsot, nem sokkal később pedig kihagyhatatlan helyzetbe hozta Jean-Eric Maxim Choupo-Motingot (3–3). Aboubakar az első olyan afrikai játékos, aki csereként beállva egy gólt és egy gólpasszt szerzett a világbajnokságok történetében. Kamerun az idei vb első csapata, amely kétgólos hátrányból egyenlített, s a válogatott a vb-története során először először szerzett három találatot egy meccsen.

A mérkőzés összefoglalóját ide kattintva nézheti meg.

Kamerun Brazíliával, Szerbia Svájc ellen zárja a csoportkört.

Labdarúgás: világbajnokság, csoportkör, 2. forduló, G-csoport
Kamerun–Szerbia 3–3 (1–2)
Al-Vakra, al-Dzsanúb Stadion, v.: Mohamed Abdulla.
Kamerun: Epassy – Fai, Castelletto, Nkoulou, Tolo – Anguissa, Kunde, Hongla (Aboubakar, 55.) – Mbeumo, Choupo-Moting, Toko Ekambi. Szövetségi kapitány: Rigobert Song.
Szerbia: V. Milinkovics-Szavics – Milenkovics, Veljkovics, Pavlovics (Sz. Mitrovics, 55.) – A. Zsivkovics, Lukics, Ne. Makszimovics, Kosztics – Tadics, Sz. Milinkovics-Szavics – A. Mitrovics. Szövetségi kapitány: Dragan Sztojkovics.
Gól: Castelletto (29.), Aboubakar (64.), Choupo-Moting (65.) ill. Pavlovics (45+1.), Milinkovics-Szavics (45+3.), A. Mitrovics (53.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!