Vb

2022.12.17. 13:30

Jürgen Klinsmann szerint nagy dolog a bronzmérkőzés

MTI

Fotó: AFP

A korábbi német szövetségi kapitány, Jürgen Klinsmann úgy véli, hogy a labdarúgó-világbajnokság bronzmérkőzése semmi esetre sem értéktelen. "Úgy gondolom, hogy a vb az egyetlen futballesemény, amelyen a harmadik hely ér valamit. Harmadikként zárni a tornát nagy dolog" - fogalmazott a játékosként 1990-ben világbajnok szakember a BBC-nek írt véleménycikkében.

Klinsmann visszaemlékezett a 2006-os, számukra hazai rendezésű világbajnokságra, amelyen szövetségi kapitányként megnyerte a "kisdöntőt" a Nationalelffel.

"Nagy dolog volt, hogy ennek a csodálatos vb-nek a végén Portugáliával a harmadik helyért játszhattunk és nagyon örültünk a győzelemnek" - mesélte, hangsúlyozva, hogy nagyszerű érzés egy vb-t győzelemmel befejezni és emelt fővel hazautazni.

A katari világbajnokság bronzmérkőzését szombaton 16 órától rendezik Marokkó és Horvátország részvételével. A német szakember szerint Marokkó, amely első afrikai csapatként került vb-elődöntőbe, "megkoronázhatja csodálatos menetelését", de a horvátok is nagyon motiváltan fognak pályára lépni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!