VB

2022.12.04. 18:34

Mbappé duplázott, Franciaország is a legjobb nyolc közé jutott

A címvédő francia válogatott 3-1-re legyőzte a lengyel csapatot a katari labdarúgó-világbajnokság vasárnapi első nyolcaddöntőjében.

Kylian Mbappé két gólt rúgott Lengyelországnak

Fotó: AFP

Az első félidőben Olivier Giroud szerzett vezetést, aki találatával immár egyedüli rekorder a nemzeti csapatban. A második félidőben Kylian Mbappé növelte a fölényben játszó francia válogatott előnyét, majd a ráadás perceiben újra megvillant és duplázott. A ráadásban egy megismételtetett büntetőből Robert Lewandowski szépített.

A franciák a vb-n kilencedszer jutottak el legalább a negyeddöntőig. A nyolc között Didier Deschamps csapatára a vasárnap (ma) esti Anglia–Szenegál találkozó továbbjutója vár majd.

Nyolcaddöntő

Franciaország–Lengyelország 3–1 (1–0)

Doha, al-Tumama Stadion, 40989 néző. Vezeti: Valenzuela (venezuelai)

FRranciaország: Lloris – Koundé (Disasi, 90+2.), Varane, Upamecano, Théo Hernandez – Tchouaméni (Y. Fofana, 66.), Rabiot – O. Dembélé (Coman, 76.), Griezmann, Mbappé – Giroud (Thuram, 76.). Szövetségi kapitány: Didier Deschamps.

Lengyelország: Szczesny – Cash, Glik, Kiwior (Bednarek, 87.), Bereszynski – Krychowiak (Bielik, 71.) – Kaminski (Zalewski, 71.), Zielinski, D. Szymanski (Milik, 64.), Frankowski (Grosicki, 87.) – Lewandowski. Szövetségi kapitány: Czeslaw Michniewicz.

Gólszerző: Giroud (44.), Mbappé (74., 90+1.), ill. Lewandowski (90+9. – 11-esből).

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!