Foci Vb 2022

2022.12.02. 11:32

Messiék ellen játszanak a bravúros auszik

Távolban élő honfitársaink is szurkolnak a megeleptéscsapatnak.

Fotó: AFP

Mathew Leckie szerezte a dánok elleni győztes gólt Fotó:AFP
Fotós: AFP

 Talán csak a legvérmesebb ausztrál focidrukkerek gondolhatták, hogy válogatottjuk még a csoportkör után  is pályára lép. Márpedig szombaton ez történik, a Socceroos az argentinok ellen folytatja a kieséses szakasz nyitónapján. Pedig nem így indult, hiszen az első csoportmeccsen 4-1-re kikaptak a franciáktól. Ugyan Craig Goodwin (31 éves, az Adelaide játékosa) révén már a 9. percben vezetéshez jutottak, ám a gallok fordítottak. A következő meccsen 1-0-ra legyőzték Tunéziát Mitchell Duke (31 éves, Okoyama) 23. percben szerzett góljával. Az zárókörben éltek a lehetőséggel és a dánok ellen az addig gólpasszt jegyző Mathew Leckie (31 éves, Melbourne) találatával elért  szintén egy gólos siker a franciák mögött a csoport második helyét és a továbbjutást jelentette Így készülhetnek a szombati Messiék elleni meccsre.

 

A hetedik kontinensen sok honfitársunk él, akik természetesen szeretik a  focit és szurkolnak is az ausziknak. Köztük van Zrinyi János, aki közel

négy évtizede költözött a fővárosból Ausztráliába. 

Most Queensland Államban, Brisbane-ben él. Korábban éveken át dolgozott a magyar közösségért, elnöke is volt a megyei magyar egyesületnek és a magyar nyelvű rádió adását is vezette felségével és 4EB Brisbane AM Déli Magyar Rádió főszerkesztője. Edzője volt a kinti, magyarok

alkotta focicsapatnak és persze imádja a focit. Őt barátja, a nyíregyházi Bodó László ajánlotta érdeklődésünkre.

- Az ausztrál foci mellett már itt is nagyon népszerű a labdarúgás, a soccer - kezdte távoli beszámolóját János. - A tévé rendszeresen közvetít találkozókat és természetesen a világbajnokságot is. Mi magyarok nézzük a meccseket és szurkolunk az ausztrálok csapatnak. Nagyon sokan társaságban kocsmákban hatalmas kivetítőkön közösen nézi a meccsek és szurkolnak. Az időeltolódás nem gond, ugyan az első meccsek itt hajnalban kezdődtek, de a többi már napközben volt. Örülünk annak, hogy az ausztrál csapat továbbjutott a csoportból, ami remek eredmény. Voltak már élvezetes meccsek, úgy vélem sajnos az argentinok nagyon jók és argentin-brazil döntőt várok. Mindenkinek jó szurkolást kívánok és üdvözletemet küldöm Ausztráliából- így Zrinyi János. 

Brisbane-i barátok, balról a második Zrinyi János, jobbról a második Bodó László Fotó: magán

ML

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!