Foci vb 2022

2022.12.10. 21:09

Neymar beérte Pelét, majd vigasztaló szavakat kapott a legendától

A brazilok legendás futballistája, Pelé gratulált Neymarnak, hogy beállította a válogatottsági gólrekordját, egyben vigasztalta utódját, amiért csapatával pénteken kiesett a negyeddöntőben a katari világbajnokságon.

Neymar elsírta magát a kiesés után

Fotó: AFP

A favoritnak tartott dél-amerikai együttes tizenegyesekkel maradt alul az előző vb-n ezüstérmes horvátokkal szemben, noha a hosszabbításban – Neymar találatával, amely a 77. volt a nemzeti csapatban – vezetést szerzett.

„Láttalak felnőni, mindennap szurkoltam neked, s végre gratulálhatok a brazil színekben elért góljaid számához – írta a kórházban kezelt 82 éves Pelé az Instagramon. – Mindketten tudjuk, hogy ez több mint egy egyszerű szám. Sportolóként az a legnagyobb feladatunk, hogy inspiráljunk másokat. Ma a csapattársainkat, majd a következő generációt és mindenekfelett a sportszeretőket világszerte.”

„Sajnos ez nem a legboldogabb nap a számunkra – tette hozzá a háromszoros világbajnok sportember. – A rekordomat közel ötven éve értem el, és eddig senki meg sem közelítette. Te beállítottad. Ez mutatja, milyen nagyszerű a teljesítményed.”

A 30 éves Neymar nem lőtt a tizenegyespárbaj során – nem került rá a sor – és könnyezve vonult le a pályáról, miután a csapata kiesett. A nyilatkozatában nyitva hagyta azt a kérdést, hogy a továbbiakban is szerepel-e a brazil válogatottban.

„Inspirálj minket a jövőben is! – zárta sorait Pelé. – Én továbbra is minden gólodnál örömmel csapok majd a levegőbe, ahogy eddig is.”

Forrás: nso.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!