Foci Vb 2022

2022.12.02. 10:36

Történelmi meccsen estek ki a németek

Bekövetkezett a „tízszeres katasztrófa” Németország nem jutott a legjobb tizenhat közé.

Forrás: AFP

Sporttörténelmi mérkőzésnek lehetett szemtanúja csütörtök este a katari Al-Bajt Stadion 67 054 nézője, először vezetett ugyanis női játékvezető férfi világbajnoki meccset, ráadásul a francia Stéphanie Frappart két partjelzője is hölgy volt, a brazil Neuza Back, valamint a mexikói Karen Díaz Medina segítette a munkáját.

Elhalványult a mondás

A futball egy nagyon egyszerű játék, amit huszonkét ember játszik kilencven percen keresztül és végül mindig a németek nyernek. A németek ezúttal is nyertek, mégpedig Costa Rica ellen (4-2), ám Gary Lineker örök érvényű mondása mégis elhalványulni látszódik, hisz 2018 után 2022-ben sem sikerült a nationalelfnek továbbjutnia a vb csoportköréből.

Korán indult a Lufthansa gépe

Persze ehhez kellett, hogy a párhuzamosan zajló mérkőzésen Spanyolország ne érvényesítse a papírformát Japán ellen (1-2), s mivel az ázsiaiak korábban megverték a négyszeres világbajnokot is, így pénteken 14.30-kor már fel is szállt a Lufthansa Frankfurtba induló Airbus A330-300-as különgépe. Ami pedig a szövetségi kapitányt illeti, vélhetően hamarosan sor kerülhet Hansi Flick búcsúbeszédére is. 

MN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!