VB

2022.12.06. 08:01

Választóvíz és a bírók

Ismerik a sztorit, amikor a quatari sivatagban bandukol a lengyel és a tunéziai turista?

Pusztai Sándor

Griezman

Forrás: Getty Images

Hátuk mögött elbődül az oroszlán és futni kezd feléjük. A tuniszi elrohan aztán vissza, mert látja, a lengyel előkapja a stoplis cipőt és fűzni kezdi. Rákiált a tuniszi – jöjjön, abban sem fogja lehagyni az oroszlánt! – mire a lengyel, miszter tévedni, én nem oroszlánt lehagy és misztert lehagy.

Szóval az eset tanulsága, hogy szegény tunéziaiak hiába verték – a végén már a gálacsapattal felálló – világbajnokot, ha a lengyeleket nem győzték le. A konkurrensek elleni eredmények ezért duplán értékesek. Szegény Laidouni élete meccsét játszotta és ezután nem vagyok benne biztos, hogy a tavaszt a fradinál kezdi. Hasonlóan jártak a szaudiak, akik legyőzték Argentinát de a végén a táblázat alján maradtak.

Egy másik sztori: egy nap elhatározzák az angyalok és az ördögök, hogy rendeznek egy focimeccset. – Nem is értem miért álltok ki – monja Szent Péter, az angyalok kapitánya, - hisz minden sztár a mi csapatunkban van, - mire Lucifer csak annyit mond, igen, de a játékvezetők meg nálunk vannak.

A franciák egyenlítő gólját les címén elVarrták. Csak nem világos, ha az indítás pillanatában Griezman lesen állt, de nem a kapu felé, hanem hátrafelé mozgott, a labdát messzire kerülte, utána az ellenfél szándékosan megjátszotta azt, akkor ezután hogyan lehetett les? Hasonló volt a másik meccsen az eleső játékos – esést tompító földre tett kezének rúgott labda esete. Ide tartozik a lengyel kapus által elütött beadás, ami után Messi fejjel nekiütközött a kapus karjának. Csak itt látott büntetőt a spori. Eddig a bírók nagyobb hibák nélkül vezették a meccseket, eredményt befolyásoló hibájuk nem nagyon akadt, de kezd élesedni a VB az egyenes kiesés szakaszában nekik is fel kéne nőni a feladathoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!