Friss hírek

2009.06.24. 11:48

Krokodilok tartanak rettegésben egy ukrán várost

<p>Legalább két krokodil bukkant fel egy Odessza belterületén lévő tóban, amelyik a helyi horgászok egyik kedvenc pihenőhelye. A rendőrség lezárta a környéket. A hüllőket a katasztrófavédelem speciális egységei keresik.</p>

A nagyobbik, legalább háromméteres krokodil számos horgász szeme láttára mászott ki a partra a Lukoil odesszai kőolajfeldolgozó kombinátjának közelében.

A horgászok riasztását követően a katasztrófavédelem búvárai átvizsgálták a tavat, és megerősítették, hogy legalább két krokodilt láttak. Az egyik mérete valóban megközelíti a három métert, míg társa ennek csupán a fele.

A tó partján pihenni vágyókat azóta táblák figyelmeztetik a veszélyre, a térségben pedig egy állandó rendőrjárőr teljesít szolgálatot.

Az odesszai állatkert szakértője szerint valószínűleg egy felelőtlen hüllőtartó engedte szabadon a túl nagyra nőtt krokodilokat, amelyeket a katasztrófavédelem speciális mentői a tengerészet közreműködésével igyekeznek mielőbb befogni.

Legutóbb másfél éve, a szintén ukrajnai Mariupolban okozott hónapokon át riadalmat egy állatkertből kiszabadult krokodil. A helyiek által Godzillának elnevezett hüllőt fél év elteltével sikerült kifogni az Azovi-tengerből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!