Friss hírek

2011.01.08. 06:02

Arn Gréta megnyerte az aucklandi tornát

<p>Élete egyik legnagyobb sikerét érte el Arn Gréta magyar teniszezőnő, aki szombaton megnyerte az aucklandi WTA-tornát. A keménypályás verseny döntőjében a címvédő belga Janina Wickmayert győzte le 6-3, 6-3 arányban.</p>

A 31 éves magyar sportoló az egész tornán magabiztosan versenyezve menetelt, többek között olyan nagy ellenfeleket utasított maga mögé, mint Maria Sarapova. Formáját a döntőben is hozta, és szinte folyamatosan fölényben játszott. Az első szettben 2:2-nél hozta ellenfele adogatását, miután a belga kettős hibát ütött, és onnan már nem volt megállás. A második játszmában is remekelt a magyar játékos, akinek csak a végén volt egy kis megingása, de harmadszorra sikerült a mérkőzéslabdája, így élete egyik legnagyobb sikereként Arn Gréta megnyerte a tornát.

A veteránnak számító teniszezőnőnek ez volt a második WTA-győzelme pályafutása során. 2002-ben már benne volt egyszer a legjobb 100 között, és csak tavaly sikerült ismét a legjobbak közé kerülnie a világranglistán. Az új-zélandi versenyre 88-adikként érkezett, de szombati győzelmével várhatóan sok helyet előre lép majd.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!