Gazdaság

2017.12.12. 16:29

A diákmunka fontossága

Álláskeresésnél fontos az, hogy rendelkezzünk munkahelyi tapasztalatokkal. Amennyiben birtokában vagyunk tapasztalatoknak, jó esélyekkel indulhatunk a munkaerőpiacon.

Álláskeresésnél fontos az, hogy rendelkezzünk munkahelyi tapasztalatokkal. Amennyiben birtokában vagyunk tapasztalatoknak, jó esélyekkel indulhatunk a munkaerőpiacon.

A vállalatok azért szeretik a tapasztalattal rendelkező munkaerőt, mert így nem kell azzal foglalkozni, hogy az új munkaerőt betanítsák. Továbbá a gyakorlat sokkal fontosabb, mint az elmélet. Éppen ezért már a diákok is jó, ha idejekorán munkába állnak. Sajnos manapság a szülők nem minden esetben tudják finanszírozni gyermekük szórakozásait. Azért is jó, ha munkába állnak a tanulók, mert egyrészt munkahelyi tapasztalatot szereznek, és megtanulnak beilleszkedni valamelyest a munka világába, továbbá megtanulják azt is, hogy a pénzért meg kell dolgozni, és ha valamit el szeretnének érni az életben, akkor azért tenni kell. A felsőoktatásban résztvevők is nyugodtan tudnak munkát vállalni. A legtöbb felsőoktatási intézményben már csak önköltséges képzéseket indítanak.

Az állami ösztöndíjas helyekre nagyon kevesen kerülnek be, mert a ponthatárok magasak. Amennyiben valaki költséges képzésre kerül be, akkor két alternatíva közül választhat. Az egyik, hogy felveszi a diákhitelt, és a képzés elvégzése után visszafizeti a kölcsönt. A másik lehetőség hogy a tanulmányok közben munkát vállal, és a fizetés egy részéből finanszírozza a költségeket. A Székesfehérvár állás oldalon lehet találni álláshirdetéseket. A szakmák külön csoportokban találhatóak érdeklődési köreinknek megfelelően. Regisztráció nélkül adhatunk fel hirdetést, hogy milyen állást keresünk. Ebben leírhatjuk akár tapasztalatainkat is, megnövelve esélyünket hogy ezáltal felkeltjük egy vállalat érdeklődését. Ha éppen munkát keresünk, akkor érdemes az állásportált akár napi rendszerességgel is felkeresni, mert az újabb lehetőségekről így kaphatunk értesítést. A munkaerőpiacon igazi verseny alakult ki a jobbnál-jobb lehetőségekért. Amennyiben az elsők között szeretnénk értesítéseket kapni az aktuális álláslehetőségekről, akkor feltétlenül iratkozzunk fel a honlap hírlevelére is. Ma már sokan aktívak a közösségi oldalakon. A weboldal facebook és twitter oldalán folyamatosan nyomon követhetjük a legújabb lehetőségeket. Diákmunkát érdemes már időben elkezdeni keresni, mert nyár elején már nem biztos, hogy találunk megfelelőt. A vállalatoknak általában csak egy feltétele van a foglalkoztatással kapcsolatban, mégpedig az hogy rendelkezzünk tanulói jogviszonnyal.

Cégek betanított fizikai munkára mindig keresnek munkaerőt, ha diákokról van szó. Egy nyár erejéig el lehet helyezkedni kézi csomagoló alkalmazottként is. Szó volt arról, hogy a munkavégzéshez tapasztalat és szakképzettség nem szükséges. Vannak olyan munkahelyek ahol váltakozó időrendben történik a munkavégzés. Ha diákmunkáról van szó, akkor vállalhatunk akár teljes állásban is munkát, de részmunkaidőben is. A teljes állás napi 8 órát vesz el időnkből, míg a részmunkaidő általában 4-6 órát. Jó, ha rendelkezünk egyéb tulajdonságokkal is, ha csomagolói munkát szeretnénk végezni. A csomagolási tapasztalat mindenképpen előnyt jelenthet számunkra, továbbá az is, ha jó kézügyességgel rendelkezünk. Noha a cégek iskolai végzettséget nem várnak el, de egyebeket igen, többek között azt, hogy munkánkra legyünk igényesek, pontosak, és precízek. Amennyiben egy álláshirdetés felkeltette érdeklődésünket, akkor gyorsan küldjük be önéletrajzunkat, vagy ha szükséges, akkor motivációs levelünket is, mert a végén mások elhappolhatják előlünk az állást!

- PR cikk -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!