Gazdaság

2017.12.01. 17:09

Ezért pályázzunk meg minden lehetőséget!

<strong>A XXI. században soha nem volt ennyi lehetőség a munkaerőpiacon elhelyezkedés szempontjából. Ugyanakkor messzemenően nehezebb állást találni, mint régebben.</strong>

A XXI. században soha nem volt ennyi lehetőség a munkaerőpiacon elhelyezkedés szempontjából. Ugyanakkor messzemenően nehezebb állást találni, mint régebben.

Hiába a sokszínű szakmai paletta, napjainkban számos követelménynek eleget kell tennünk ahhoz, hogy a cégek foglalkoztassanak bennünket. Folyamatosan változó világban élünk, a trendek jönnek, és mennek, és nekünk tetszik vagy sem, de alkalmazkodnunk kell a változásokhoz. Az egyik legfontosabb tényező, amelynek eleget kell tennünk, az a jó problémamegoldó képesség. A technológia korában a legtöbb munkát számítógépes programok segítségével kell elvégeznünk. Ehhez azonban rendelkeznünk kell megfelelő ismeretekkel. Amennyiben álláshirdetésre bukkanunk, akkor olvashatunk különböző feltételeket ezzel kapcsolatban. Vannak olyan munkakörök, amelyekhez elegendő a felhasználói szintű számítógépes ismeret, de a komolyabb pozíciók megpályázásához már magas szintű informatikai ismeretekre van szükség. Az informatika világa sok esetben még feltérképezetlen, ahogyan a jövő is, de azt leszögezhetjük, hogy ennek az ágazatnak van jövője.

Érdemes lehet beiratkozni egy képzésre, hiszen ezzel csak előnyre tehetünk szert. Egy állásinterjún ezzel jó pontot szerezhetünk, ha közöljük a HR-esekkel, hogy elvégeztünk egy számítógépes tanfolyamot. Számíthatunk olyan kérdésre, hogy miért gondoljuk jobbnak magunkat a többieknél, vagy miért mi lennénk a legalkalmasabbak az adott pozícióra. Ha módunkban áll, akkor képezzük magunkat, sőt szakmánkhoz kapcsolódó képzést is nézhetünk, mert ha elvégezzük, akkor fentebb kerülhetünk a ranglétrán. Természetesen a szakmai tapasztalat nagyon fontos, de ha magasabb babérokra törnénk, akkor szükség van a megfelelő végzettségre is. Napjainkban számítani kell arra is, ha megpályázunk egy munkakört, akkor nem biztos, hogy az adott vállalat visszahív bennünket. Ennek számos oka lehet, de a leggyakoribb az, hogy a cég megtalálta a megfelelő embert a pozícióra. Ezért kell mindenhová beadnunk az önéletrajzunkat, mert soha nem tudhatjuk, hogy pontosan melyik cégtől fognak minket visszahívni. Fontos tudnunk azt is, hogy egy állásinterjú nem garantálja azt, hogy megkapjuk az állást. Éppen ezért készüljünk fel rá.

Munkalehetőségek sok felületen elérhetőek már, használjuk az internetet álláskeresésre. Az ország nyugati területein több a lehetőség. A Győr állás weblapon találhatunk számunkra ideális munkalehetőséget. Javasolt rendszeresen felkeresni az állásportált, ameddig nem találunk magunknak teljes állást. Amennyiben a közösségi oldalakon is fent vagyunk, akkor gépeljük be a Győr állás szavakat a keresőbe, és kedveljük az oldalt. Miután ezt megtettük, a hírfolyamban értesítéseket kaphatunk különböző lehetőségekről. Az állásportál legnagyobb lehetősége az, hogy kötelező regisztráció nélkül is adhatunk fel hirdetést, ezzel képviselve magunkat. Előfordulhat, hogy hirtelen nem tudunk dönteni a felkínálkozó lehetőségekből. A 32 álláskategória segíthet nekünk abban, hogy megtaláljuk a megfelelő álláshirdetést. Ha tudjuk, hogy melyik szakma illik hozzánk, akkor vegyük igénybe az oldal gyorskeresőjét. A mérnöki munkák kategóriában is nézzünk szét, mert akár ebben a csoportban is rátalálhatunk a megfelelőre. Akár villamosmérnök pozícióba is lehet jelentkezni. A munkakör betöltéséhez elengedhetetlen a mérnöki végzettség és a két év feletti munkatapasztalat. A munkavégzésre a napi 8 óra munkaidő a jellemző. Számos lehetőség elérhető még az állásportálon.

- PR cikk -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!