Gazdaság

2017.12.08. 09:28

Repülj velünk a biztos jövő felé!

Motiváló környezet, hosszú távú jövőkép, fejlődési lehetőség: többek között ezt nyújtja dolgozóinak a Diehl Aircabin Hungary.

Motiváló környezet, hosszú távú jövőkép, fejlődési lehetőség: többek között ezt nyújtja dolgozóinak a Diehl Aircabin Hungary.

- Nagy reményekkel érkeztünk Nyírbátorba 6 évvel ezelőtt. A semmiről kezdtük 2011-ben, és mára Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő repülőgép alkatrész gyára, illetve a légiközlekedési iparban  nemzetközi szinten is a legszínvonalasabb beszállítók egyikévé fejlődtünk – fejti ki – Dr. Mario Amschlinger, a Diehl Aircabin Hungary Kft. ügyvezetője.

A Diehl Aircabin Hungary Kft. a németországi Laupheimben székhellyel rendelkező Diehl Aircabin GmbH 100%-os leányvállalata és anyavállalatán keresztül a Diehl Aerosystems részkonszern tagja. A Diehl Aerosystems, a Diehl csoport öt részkonszernjének egyikeként egy több iparágban is érdekelt, világszerte 16.000 embernek munkahelyet adó német családi vállalkozáshoz tartozik. A laupheimi Diehl Aircabin GmbH által, központilag végzett feladatok közé a kabinelemek, személyzeti pihenőhelyiségek, VIP kabinberendezések, csomagtároló rekeszek, légelvezető- és klímacsövek tervezési, fejlesztési, konstrukciós, termelési, valamint minősítési folyamatai tartoznak. Nyírbátorban, amely az első Németországon kívüli termelési egysége volt a cégnek, az első fél évben megteremtették a gyártás feltételeit, létrehozták a szükséges infrastruktúrát, közben a német anyavállalattal együttműködve pedig folyt a termelési területre felvett kollégák képzése Laupheimban.

Fókuszban a munkavállaló

– Sikereinket munkatársaink értékein keresztül érjük el, ezért mindent megteszünk a hosszú távú együttműködésért. Életpályamodellt, elméleti és gyakorlati oktatásokat, valamint folyamatos szakmai fejlődési lehetőségeket biztosítunk munkatársaink számára, függetlenül attól, hogy a termelésben, vagy adminisztratív területen tevékenykednek. A mi feladatunk egyik oldalról, hogy egy megfelelő bérrendszert biztosítsunk, másrészről pedig, hogy megmutassunk a munkatársainknak, hogy tudnak velünk együtt fejlődni. Mivel folyamatosan bővülünk, egyre több és érdekesebb állást tudunk biztosítani. A mi elvünk az, hogy először a saját munkatársainkkal töltjük be ezeket a pozíciókat. Ingyenes nyelvtanulást is biztosítunk a dolgozóknak, hogy a nyelvi akadályok ne hátráltassák az előrelépésüket, fejlődésüket.

A fix bérre teszünk különböző bónuszokat. A havi személyes bónusz mindenkinek a saját teljesítményétől függ, külön díjazunk egy-egy költséghely, a csapat egy hónapos produktivitását, és van egy vállalati bónuszunk is, ami az egész vállalat teljesítményét értékeli. Ebben az évben bevezettünk egy hűség bónuszt is, ami az itt eltöltött évek alapján egy 13. havi fizetés is lehet, vagy akár ennél több is. Természetesen ezeken kívül Erzsébet-utalványt és -kártyát, iskolakezdési támogatást is juttatunk a dolgozóknak, tartunk családi napot, nőnapot, karácsonyi és Mikulás ünnepséget is. Az áprilisban megrendezett Spártai verseny jótékonysági futamán 40 kollégánkkal vettünk részt a megmérettetésen és külön támogatjuk a csapatépítő tréningeket is. Munkatársainknak 50 km-es körzetből 8 járattal biztosítjuk a bejárást. Úgy gondoljuk, hogy a piachoz képest teljesítünk minden elvárást, de folyamatosan figyeljük, és alkalmazkodunk is hozzá.

A térség is profitál ebből

– A vállalatok számára nagyon fontos, hogy a város együtt fejlődjön a cégekkel. A fejlődés nem csak azon múlik, hogy hány üzemet adunk át és hány munkahelyet teremtünk, hanem azon is, hogy az itt dolgozó emberek milyen körülmények között élnek, szívesen maradjanak ebben a városban. Máté Antal polgármester is azon igyekszik, hogy ezeket az életkörülményeket megteremtse, illetve hogy segítse a vállalatok körüli infrastruktúra fejlesztését is. Igyekszik újabb utakat, elkerülőket, buszpályaudvart építeni, és felújítják az autópálya összekötő utat is. Itt különösen hálásak vagyunk, hogy Simon Miklós országgyűlési képviselő is támogat ebben minket. Ez egy oda-vissza működő kapcsolat, mi is fejlődünk és befektetünk, és a város is fejleszti ezt a területet. Kéz a kézben kell, hogy haladjunk.

A Diehl folyamatosan bővül, így várják az újabb jelentkezéseket. A vállalat ugyanis hosszú távra tervez, így a leendő kollégáinknak kiszámítható jövőképet tudnak kínálni.

Sikertörténetek a Dieh-nél

Miklósiné Lőrinc Csilla:

- 2011 augusztus 1-én vettek fel 11. munkatársként. Egy németországi tréning után decemberben kezdtük meg a gyártást. Hárman vittük akkor a laminálást, ami a vállalat tevékenységének a magja. Egy év után lettem a legelső csoportvezető ezen a részen. A szülési szabadság után új munkakört kaptam mint első quality technikus. A vezetők mindig nyitottan állnak a munkatársakhoz, és ez a fejlődés folyamatos anyagi sikerrel is jár együtt. Ez nagyon motiválja a mindennapokat, és megbecsülve érezzük magunkat, jókedvvel jövünk nap mint nap dolgozni.

Bakonszegi László:

- Klímaszerelőként, izolálóként kezdtem 2012 júniusában. Amikor meghirdették a végáruellenőr-pályázatot, sikeresen bekerültem. Másfél, két év alatt többször is voltam kint az anyavállalatunknál, Németországban képzéseken, majd egy újabb előrelépéssel qualitytechnikusi pozícióba kerülhettem, április óta dolgozom. Nagy segítség az ingyenes nyelvtanulás is. Nagyon ösztönző, hogy az amúgy is korrekt alapfizetésen túl nagyon sok bónuszt, juttatást is kapunk.

Mezei Gergő:

- Logisztikai asszisztensként 2011 szeptemberében csatlakoztam a Diehl-hez. Németországban tanultam be én is, a logisztikai részlegen akkor én voltam az egyetlen dolgozó, így az anyagmozgatástól kezdve az adminisztrációig mindent nekem kellett elvégezni. Elkezdtünk folyamatosan bővülni, másfél év után már logisztikai csoportvezető lettem, és kb. 12 embert koordináltam. Ma már 46 dolgozó tartozik hozzám. Mindenben segítjük egymást, így sokkal jobban tudunk teljesíteni, aminek a kompenzációja sem maradt el soha.

- PR cikk -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!