Gazdaság

2018.11.23. 09:13

Black Friday a munkaerőpiacon?

<strong>Már csak néhány pillanat, és kezdetét veszi az éves Black Friday őrület, és brutális kedvezményekből nem lesz hiány, ahogyan jólfizető munkahelyekből sem. Csak sokan nem tudják a mögöttes okokat…</strong>

Már csak néhány pillanat, és kezdetét veszi az éves Black Friday őrület, és brutális kedvezményekből nem lesz hiány, ahogyan jólfizető munkahelyekből sem. Csak sokan nem tudják a mögöttes okokat…

Hamarosan itt az év egyik legnagyobb felhajtása, a Black Friday, ahol őrült kedvezmények mellett tényleg igen kedvezően lehet hozzá jutni a kiszemelt javakhoz. Mégis sokan kimaradnak az akciózuhatagból, mert inkább egy jól fizető állás után kutatnak, ahol nemcsak tisztességes fizetést kapnak, de jelentőségteljes munkát végezhetnek, ahol emberszámba veszik, ahol ténylegesen egy csapat részese lehet.

Miért nincsenek munkahelyek?

Érdekes, hogy valamiért az a közvélemény alakult ki, hogy munkahelyekből meglehetősen nagy szűkösség van. Következésképpen nagyon nehéz új munkát találni, és akinek van, az is jobban teszi, ha nagyon ragaszkodik a meglévőhöz.

Vegyük ehhez hozzá a fokozódó gazdasági nyomást, és az ehhez kapcsolódó gondos tájékoztatást, és megkapjuk a mai munkaerőpiac általános képét:

A munkavállalók igényei nagy mértékben lecsökkenek. Az emberek olyan munkákat is elvállalnak, amelyeket valójában nem szeretnének, és megmaradnak olyan pozícióba, amelyek szintén nem szeretnek, pusztán azért, mert “nincs jobb”, “nem lehet válogatni”, “nem szabad váltani”, stb.

Láthatjuk, ahogy felháborítóan alulfizetett emberek dolgoznak éjt nappallá téve, abban a tudatban, hogy jobban teszik, ha megbecsülik, ami van, mert “óriási mértékeket ölt a munkanélküliség”, és a család az első, és csak aztán az akciós hűtőszekrény, amit egy Black Friday alkalmával kedvezőbben lehet beszerezni.

Később már nem is akarnak próbálkozni. Egyszerűen beletörődnek. “Jó ez így, ahogy van”. Semmi esély a javulásra. De ez tényleg igaz?

Munkahelyben nincs hiány

 A valódi probléma, és annak megoldása az alapvető kérdésben található:

Tényleg kevés munkahely van?

A problémagerjesztés egyik módja, hogy egyszerűen azt mondjuk, hogy az adott dologból szűkösség van, nagyon kevés van belőle, és máris indul a hajsza. Innen indul minden. Azt mondjuk, hogy valamiből nagyon kevés van, és még az a kevés is veszélyben van.

Munkaerőkölcsönzéssel, -közvetítéssel foglalkozó cégek, blogok - ahol ténylegesen az cél, hogy munkahelyekhez juttassuk a munkavállalót, és munkaerőhöz juttassuk munkaadókat - egészen másról árulkodnak.

Tényleges számadatok szerint 2017-ben, csak Magyarországon 73 216 betöltetlen állás volt, ez szám a mai napig hasonló nagyságrendeket ölt, de erről már sokkal kevesebben tudnak.

Persze hozzá vehetjük, hogy ugyanebben az évben kb. 300 000 munkanélküli és közmunkás is volt, ami önmagában tényleg azt mutatja, hogy nagyon sokan vannak, akiknek nem akar összejönni, de ha hozzávesszük, hogy ugyanabban az évben közel 80 000 betöltetlen állás volt, akkor joggal tehetjük fel a kérdést: Hogy az ördögben lehet 300 ezer munkanélküli, ha olyan sok nyitott pozíció is van egyben? Nem logikus.

Hogyan tovább?

Egy biztos: Munkahelyekben nincs hiány!

És erről bármelyik munkaerőközvetítő céget megkérdezhetjük.

Cégek százai, ezrei keresik a megfelelő embereket, akikkel érdemben tudnak együtt dolgozni.

Az INT-Solution Kft. tekintélyes mennyiségű tapasztalattal rendelkezik a munkaerőközvetítés, -kölcsönzés területén, és közel 600 embernek sikerült csak az idén már munkahelyet szerezni, és nap, mint nap hozzá segítünk embereket egy jobb, méltóbb karrierhez.

Könnyen lehet, hogy megtalálod, amit keresel, amit szívesebben csinálnál, és ami jobb feltételeket kínál a jelenleginél.

Keress minket bizalommal!

Szilágyi-Bécsi Tímea

INT-Soltuion Kft.

Ügyvezető Igazgató

- PR cikk -

 

 

Címkék#pr cikk
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!