Foglalkoztatás

2021.12.30. 12:45

A rendszerváltás óta nem dolgoztak annyian Magyarországon, mint most

A magyar gazdaság és különösen a foglalkoztatás rekordokat dönt, a rendszerváltás óta nem dolgoztak annyian Magyarországon, mint most – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára a Facebookra feltöltött videójában csütörtökön.

Schanda Tamás hozzátette, az álláskeresők száma az elmúlt harminc évben csak 2019 végén volt alacsonyabb, 2010 óta pedig harmadára csökkent a munkanélküliség.

Közölte: nem hiába fogtak hozzá 12 éve a munkaalapú gazdaság és társadalom kiépítéséhez.

Tudtuk és tudjuk, hogy a magyar emberek nem segélyből, hanem munkából szeretnének megélni

– fogalmazott az államtitkár.

Kiemelte, hogy a hazai munkahelyeket a járványhelyzetben is megvédték, sőt újakat tudtak teremteni. A bértámogatásoktól az adócsökkentéseken át a beruházások ösztönzéséig számos eszközzel tettek azért, hogy aki szeretne, az dolgozhasson. A legtöbb új állás ráadásul a tartós versenyképességet megalapozó ágazatokban, például az informatikában és az építőiparban jött létre – mondta az államtitkár.

A Gyurcsány, Bajnai féle baloldal programjában ma is ugyanaz a rossz, elhibázott gazdaságpolitika van, amivel 1 millió embert tettek munkanélkülivé és segélyen tartottak 100 ezreket

– jelentette ki Schanda Tamás.

Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra, „ne hagyjuk, hogy a baloldal veszélybe sodorja a munkahelyeket és a megélhetést” – fogalmazott az ITM államtitkára közösségi oldalán.

Borítóképünk illusztráció. (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!