„El a kezekkel”

2021.12.04. 13:50

Fidesz: bezárná a Mátrai Erőművet a baloldal

A kormány 42 milliárdot ad a Mátrai Erőműnek, miközben a baloldal külföldi kézre juttatta, most pedig bezárná azt - mondta a Fidesz szóvivője az MTI-hez szombaton eljuttatott videónyilatkozatában.

Horváth László a felvételen kifejtette: a baloldal miniszterelnök-jelöltje azt nyilatkozta, hogy az erőművet nem éri meg fenntartani, és az ott dolgozó több ezer embernek máshol kell munkát találni.

"Ez a teljesen felelőtlen és érzéketlen álláspont egyáltalán nem veszi figyelembe, hogy Magyarország biztonságos energiaellátásához nélkülözhetetlen a Mátrai Erőmű működése és az itt dolgozók megfeszített munkája" - hangsúlyozta a politikus.

Horváth László aláhúzta, hogy a kormány számára az erőmű stratégiai fontosságú, ezért került újra állami kézbe, és ezért modernizálják a következő években.

A kormány a legutóbbi ülésén úgy döntött, hogy az energiaellátás folyamatossága és a munkahelyek megőrzése érdekében - hazai forrásból - 42 milliárd forintot juttat a Mátrai Erőműnek.

"A magyar emberek, háztartások energiaellátása, az erőmű és az itt dolgozók munkahelye biztonságban van, és biztonságban is marad. A baloldal miniszterelnök-jelöltjének pedig azt üzenjük, hogy el a kezekkel a Mátrai Erőműtől" - fogalmazott a Fidesz szóvivője.

Borítókép: A mátrai erőmű egyik turbináját javítják Visonta közelében 2017. április 6-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!