Hajdú-Bihar

2010.10.27. 19:24

Hősies ecsedi kupaküzdelem

<p>A már-már téliesen hideg időben szívmelengető futballal rukkolt ki a Nagyecsed.</p>

A legjobb tizenhat közé jutásért vívott Magyar Kupa-mérkőzésen az élvonalban szereplő – kulcsembereit nélkülöző – Debrecen sokáig nem talált fogást a szervezetten, no meg roppant fegyelmezetten védekező házigazdákon. Olyannyira nem, hogy az első félidő hajrájába előbb ember-, majd gólhátrányba került a címvédő hajdúsági együttes, amely a szünetben beállt Szilágyi Péter jóvoltából ugyan egyenlíteni tudott, a folytatásban azonban három óriási hazai helyzet jelezte: a vártnál lényegesen izgalmasabb összecsapásnak lehetünk tanúi.

 

Tizenegyesekre maradt a döntés

 

Mindeközben a közönség reakciójából az is kiderült: mostanság nem Kabát Péter a legnépszerűbb labdarúgó az országban... A szatmáriak nem csupán taktikusan játszottak, erővel is bírták a kiképzést, így hosszabbításba torkollott a küzdelem. Mindjárt a ráadás első percében Bulyáki Attila két méterről fölé durrantott, holott ennél nagyobb lehetőséget nem kívánhatott magának. A debreceniek megúszták újabb kapott gól nélkül, a vérbeli kupahangulat közepette pedig tovább gyűrték egymást a felek – eredmény nélkül.

Tizenegyesekre maradt a döntés, és csaknem besötétedett, mire befejeződött a párbaj. Nyitányként Kovács Norbert a kapufát találta telibe, a túlodalon – a második rúgónak kijelölt – Kabát az égbe durrantott. A folytatásban senki nem rontot, mígnem az ecsediek közül a kilencedikként vállalkozó, egyébiránt a mérkőzésen kimagasló teljesítményt nyújtó Patály János hibázott, nem úgy a rutinos Máté Péter, aki továbblőtte a Lokit.

Nagyecsedi RSE-DVSC 1–1 (1–0, 1–1, 1–1) – 11-esekkel: 7–8

Nagyecsed, 800 néző, v.: Nagy R.

Nagyecsed:

DVSC:

40. perc:

50. perc:

Mesterszemmel

Feczkó Tamás: – Akik látták a meccset, azok tudják, hogy a nagyobb helyzeteket, mi hagytuk ki. Bármilyen hihetetlen, közelebb álltunk a továbbjutáshoz.

Herczeg András: – Gratulálok az ellenfélnek, harcosan, nagyon jól játszó Nagyecsed ellen vívtuk ki a továbbjutást.

- Koncz Tibor -

Szilágyi Péterre nem ügyeltek a hazai védők, a debreceni cserejátékos 10 méterről a léc alá durrantott, 1–1.
Balogh József tört be a 16-oson belülre, amikor Szűcs hátulról meglökte, a játékvezető pedig 11-est ítélt. A reklamáló Ramos piros lapot kapott. Marcsek állt a labda mögé és nagy erővel a jobb sarokba lőtt, 1–0.
Verpecz – Bernáth, Máté P., Szűcs I., Korhut – Kulcsár T. (Szilágyi P., a szünetben), Ramos, Vinicius (Spitzmüller, 63.), Lucas (Kardos, N., 82.) – Kabát, P. Pavlovics. Klubmenedzser: Herczeg András.
Makó – Patály, Ricsei, Doros, Tősér – Ascsillán, Kovács N., Balogh J. (Csáki R., 98.), Bancsi – Katona Gy. (Szakács I., 96.), Marcsek (Bulyáki A., 88.). Edző: Feczkó Tamás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!