Hajdú-Bihar

2011.03.14. 15:13

Debrecenről németül – kicsit másként

<p>Debrecen – „A legjobb idegenvezetők kerestetnek” címmel a Brassai Sámuel Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola 2011. március 9-én németversenyt rendezett a város és a megye középiskolái számára.</p>

A versenyen 7 iskola 8 csapata mérte össze idegenvezetői képességét, tudását.
A háromfős csapatok a Bethlen Gábor, az Irinyi János, a Mechwart András, a Svetits, az I. Rákóczi György (Derecske), a Bocskai István (Hajdúböszörmény) és a versenyt szervező Brassai Sámuel középiskolákból érkeztek.
A versenyt több hetes komoly felkészülés előzte meg. A csapatok „Mit jelent számunkra Debrecen képekben?” című projektmunkával készültek.

 

Hangulatos, németes környezet

 

A versenyen németül adtak számot helyismeretükről prezentáció, információkérés, -adás, nevezetességek bemutatása, puzzle-feladatok és tesztek formájában.
A hangulatos, németes környezetben a csapatok lelkesen és eredményesen oldották meg a feladatokat.
A zsűri tagjaként Csákó Juliánna, szaktanácsadó és Harman András egy debreceni telephelyű német telekommunikációs, informatikai szolgáltatással foglalkozó cég menedzsere értékelte a versenyzők munkáját.

 

Minden résztvevő jutalomban részesült

 

Érdemes volt jól felkészülni, mert minden résztvevő és felkészítő tanáraik jutalomban részesültek. A dobogós helyezettek értékes könyvjutalmat, az első helyezettek egy-egy több ezer forint értékű okostelefont kaptak, melyet a versenyt szponzoráló cég ajánlott fel. A fődíj boldog tulajdonosai a Brassai Sámuel Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola tanulói lettek: Horváth Noémi 11.a osztály, Horváth Cintia Krisztina 11.a osztály és Kiss-Tarsoly Balázs 12.c osztály (felkészítő tanáruk: Ványiné Biró Katalin Ibolya).

– A tartalmas, jó hangulatú verseny arra biztat bennünket, hogy kezdeményezésünk hagyománnyá váljon, és hozzájáruljunk ahhoz, hogy a diákok jobban megismerjék iskolavárosukat, használható német nyelvtudással rendelkezzenek és az iskolák közötti kapcsolat is erősödjön – fogalmaznak közleményükben a Brassai Sámuel Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola németnyelv-tanárai.

 

 

Ezek is érdekelhetik