Hajdú-Bihar

2011.03.19. 15:06

Teát rummal Debrecenben

<p>Debrecen - Szombaton egy különleges produkció illeszkedik a Debreceni Tavaszi Fesztivál programjába, ugyanis a Quimby zenekar szabad improvizációkkal és a zenészek által előadott apró jelenetekkel, gegekkel megtűzdelt koncertet hoz el a Kölcsey falai közé.</p>

Mint hírlik, a dalok és nótafoszlányok mellett átdolgozásoknak és némajátékoknak is örülhet a debreceni nagyérdemű, amennyiben ezt a szórakozási formát választja azon az estén. A Quimby Teátrum névre keresztelt előadás létrejötte tökéletesen megmutatja, hogy nem csupán a tradicionális rock n roll-felfogás áll közel a hajdanán Dunaújvárosból indult brigádhoz, holott azért anno ők is a lovak közé csaptak, ha arról volt szó.
Jól emlékszem még, amikor egy koncert után reggel hétkor Lívius a János vitéz című operett Boncz Géza által átgyúrt, Kukoricza János-betétdalát gajdolta a Kotta-fesztivál sörsátra előtt – ezen sorok írója által jelentősen megtámogatva ebben – és akik követik a banda tagjainak életútját, azok tudják, hogy Kiss Tibi is megérte a pénzét, ami a partizást illeti. Utóbbi igen mély bugyrokat is megjárt, de szerencsére ez már a múlt: a Qiumby most itt van egy új albummal, ereje teljében. És ne legyenek kétségei senkinek, a fiúkat az sem állítaná megoldhatatlan feladat elé, ha esetleg a koncert után valaki szeretne meginni velük egy teát – rummal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!