Hajdú-Bihar

2011.03.14. 17:05

VDSZ: Kósa Lajos kérjen bocsánatot

<p>Debrecen - Kérjen bocsánatot Kósa Lajos a nyugdíjasokat megbántó kijelentése miatt - követeli a VDSZ vegyipari szakszervezet.</p>

Az érdekképviselet közleményben tiltakozik a debreceni fideszes politikus általuk felelőtlennek, hangulatkeltőnek, figyelemelterelőnek minősített akciója ellen, amellyel a nyugdíjasokat vette célba. A fideszes politikus korábban a Magyar Hírlapnak nyilatkozta, hogy háttérbe szorítaná a nyugdíjasokat Kósa Lajos a választásokon, szerinte a családi szavazati jog bevezetésével elejét lehetne venni annak, hogy a jövőről az idősebb generációk döntsenek, "miközben a legnagyobb terhet a középkorosztályok cipelik a hátukon".

A VDSZ diszkriminatív, felelőtlen és veszélyes akciónak tartja Kósa Lajos kijelentését, miszerint háttérbe szorítaná a nyugdíjasokat a választásokon, hogy a korábbinál is kisebb súllyal szólhassanak bele az ország életébe. A VDSZ és a szervezet Nyugdíjas Tagozatának tagjai remélik, Kósa kijelentése olyan magánakció, amely mögött nincs komoly háttér, s a politikai hatalom nem szándékozik kiközösíteni éppen azokat, akik életüket és munkájukat fordították az ország előmenetelére.

A VDSZ szerint felháborító és elfogadhatatlan, hogy "egyesek megkísérlik összeugrasztani a generációkat csak azért, hogy pozícióikat megerősítsék." Tudomásul kell venni, hogy a jövőt az aktív munkavállalók határozzák meg, de idősebb generáció nélkül nincs jövő - olvasható a közleményben. A VDSZ több ezer nyugdíjas és negyvenezer aktív dolgozó tagja nevében követeli, hogy Kósa Lajos kérjen bocsánatot az érintettektől a kijelentése miatt.

- Független Hírügynökség -

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!