Hajdú-Bihar

2011.05.16. 15:03

Kiss Éva nagyot alkotott a Győr elleni döntőn, de ez is kevés volt a DVSC sikeréhez

<p>Kézilabda - Végy egy jó kapust! – vagy kettőt, ha biztosra akarsz menni, toldhatnánk meg a csapatjátékok alaptézisét, hiszen a kézilabdában már oly sokszor bebizonyosodott, hogy egyáltalán nem luxus, ha két kiváló hálóőrre számíthat a szakvezetés. A DVSC kézi csapata legutóbb a Győr ellen lépett pályára.</p>

A DVSC-nek nem lehet oka a panaszra, hiszen Triffa Ágnes és Kiss Éva már több mérkőzésen is bizonyította, nagyszerűen kiegészíti, segíti vagy éppenséggel spannolja egymást. A Győri Audi ETO csapatánál jelenleg a világ legjobbjai között számontartott Pálinger Katalin és Katrine Lunde-Haraldsen vár bevetésre minden meccsen.

 

Nem volt stressz


A női kézilabda-bajnokság debreceni döntője előtt kiderült, Triffa Ágnesnek tüdőgyulladása van, ezért nem vállalhatta a játékot, s mivel a Loki jelenlegi keretében két kapus van, így Kiss Évának egyedül kellett végigvédenie a Győr elleni aranyrangadót, amit szinte tökéletesen abszolvált a kiváló hálóőr.
– Már a hét közepén eldőlt, hogy Tréfi nem védhet, így több napom volt arra, hogy felkészítsem magam a helyzetre. Próbáltam könnyedén venni a dolgot, mert tudtam, ha túlizgulom a szituációt, abból jó nem sülhet ki. Ezekután ugyanúgy tudtam készülni, mint bármelyik más mérkőzésre, szerencsére nem stresszeltem – elevenítette fel a meccs előtti helyzetet Kiss Éva. A DVSC kapusa elmondta, növelte a magabiztosságát, hogy nagyon jól felkészültek az ETO-ból.


Kapusbravúrok a DVSC-nél


A második félidő elején már 6 góllal is vezetett Konkoly Csaba csapata, ám ekkor sem adták fel a debreceniek, s gigászi küzdelem után felzárkóztak döntetlenre, amiben elévülhetetlen érdemeket szerzett a DVSC kapusa. – Annyira nem estem kétségbe, hiszen a Fradi vendégeként is ledolgoztunk ekkora hátrányt. Nagy volt bennünk a bizonyítási vágy, meg akartuk mutatni, hogy képesek vagyunk felvenni a harcot az európai szinten is magasan jegyzett Győrrel. Akkor nagyon elkaptuk a fonalat, nekem is jól ment a védés, két hetest is kifogtam. Az eredményre nem figyeltem, csak arra koncentráltam, hogy ne kapjak gólt. A felzárkózás sajnos minden erőnket felőrölte, és ezért a vezetést már nem tudtuk átvenni – fogalmazott Kiss Éva.

A Győri Audi ETO KC a 28–25-ös sikerrel eldöntötte a bajnoki cím sorsát, a hajdúságiak nyakába ezüstérem került. – Valamilyen szinten csalódottak voltunk, hiszen nyerni szerettünk volna, de örültünk, hogy egy nagyon jó meccset tudtunk játszani Vértenékkel. Nem tagadom, elfáradtunk a szezon végére, de büszkék lehetünk a teljesítményünkre, ugyanis minden célkitűzést teljesítettünk; a bajnoki és a Magyar Kupa-ezüstérem mellett bejutottunk a Bajnokok Ligája főtáblájára is, azaz jó évet zártunk – összegzett a DVSC játékosa.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!