Hajdú-Bihar

2011.05.29. 10:59

Saját gondolataink tükre Huguenin Naplója

<p>Debrecen - Jean-René Huguenin művét, a Naplót tudatosan írta és szerkesztette, hogy egyszer kiadhassa. A szerző egy hosszú életen keresztül akarta írni feljegyzéseit, de 26 évesen autóbalesetben elhunyt.</p>

Habár a könyv csupán 7 évét öleli át, a legkevésbé sem érezhető, hogy befejezetlen lenne, hiszen nem a történet az elsődleges, hanem a gondolatok.
Az alkotó költői szépséggel ír az őt foglalkoztató témákról, például a szerelemről, az önmegvalósításról, álmai valóra váltásáról. Sok ember - így én is - olyan könyvet kaphat kézhez, amiben saját gondolatait látja nyomtatásban, gyönyörűen szavakba öntve. Huguenin talán nem is gondolta, hogy Naplója évek múltán emberek tömegeit gondolkodtatja el az életről.
Ajánlom mindazoknak a könyvet, akik a rohanó világban pár percet szánni akarnak önmagukra. Ezt a művet nem lehet gyorsan olvasni, illetve lehet, de nem érdemes. Minden bekezdését alaposan át kell gondolni.

Hajdu Judit 12. B
Ady Endre Gimnázium
Felkészítő tanár: Kluka Hajnalka   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!