Hajdú-Bihar

2011.09.18. 19:32

A legjobb nyolc között a Debrecen-Fujitsu!

Vízilabda - Hozta a kötelezőt, és egyenesen a legjobb nyolc közé menetelt a Debrecen-Fujitsu együttese a Theodora Férfi Magyar Kupa hét végi, cívisvárosi selejtezőkörében.

Vízilabda - Hozta a kötelezőt, és egyenesen a legjobb nyolc közé menetelt a Debrecen-Fujitsu együttese a Theodora Férfi Magyar Kupa hét végi, cívisvárosi selejtezőkörében. A kétnapos megmérettetésen a házigazdákon kívül a több olimpiai bajnokot a soraiban tudó ZF-Eger, a BVSC, valamint az Egri Vízmű jogán nevezett Honvéd-Pesterzsébet alakulata szállt harcba, hogy eldöntsék, melyik két gárda folytathatja a legjobb nyolc között a Magyar Kupa küzdelmeit. A debreceni csoportkör két favoritja, a bajnoki címvédő ZF-Eger, valamint a Debrecen-Fujitsu hozta a kötelezőt, és már az első napon eldöntötték a továbbjutás sorsát.

A BVSC elleni összecsapás döcögősen indult a Létay Krisztiánt és a hálóőr Mitrovicsot nélkülözni kénytelen hajdúságiak számára. Az első negyed csupán egyetlen találatot hozott - amely a cívisvárosiak védekezését dicséri – a tavalyi házi gólkirály, Bugajcsuk bombázott az ellenfél kapujába. A második játékrészben már potyogtak a gólok, a csapatok 3-3-as döntetlennél fordultak. A félidőt követően összeszedte és megrázta magát a Debrecen, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a harmadik negyedben ötször zörgették meg a fővárosiak hálóját, míg ők csupán egyszer voltak eredményesek. A találkozót rendkívül kiegyenlített küzdelem jellemezte az első két játékrészben, azonban a térfélcsere után a házigazdák akarata érvényesült, s az utolsó negyedben a kispadon helyet foglalók is több lehetőséget kaptak Gyöngyösi Andrástól.

Az első játéknap délutánján az alsóbb osztályban szereplő Honvéd-Pesterzsébet együttese várt a fél lábbal már a legjobb nyolc között lévő Debrecen-Fujitsura. A fiatalokkal felálló ellenfél az első negyedben még tartotta a lépést a hajdúságiakkal, azonban a második negyedtől csupán már az volt a kérdés, hány találattal bizonyul jobbnak a cívisvárosi együttes. A kiütéses, tizenkét gólos sikerből mindenki kivette a részét – biztosítva a továbbjutást.

Vasárnap az Eger elleni, tét nélküli mérkőzés következett Gyöngyösi András tanítványai számára, akik szerették volna megcsípni a bajnoki címvédőt. Az összecsapást az egriek kezdték jobban, ám a Debrecen kapaszkodott, a második negyed elején pedig Misics révén egyenlített. Ekkor azonban rákapcsolt az Eger, és rövid idő alatt háromszor is betaláltak Nébald Olivér hálójába, a félidőt követően el is döntötték a találkozó sorsát – dobálták a gólokat, míg a cívisvárosiaknak semmi sem sikerült.

A Debrecen-Fujitsu a második helyen jutott a legjobb nyolc közé. A Magyar Kupa negyeddöntőjének sorsolására október végén kerül sor. A Gyöngyösi-legények azonban addig is készülnek tovább az október 1-jén rajtoló pontvadászatra, amelynek a Magyar Kupához hasonlóan nagy célokkal vágnak neki.

OLAHA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!