Hajdú-Bihar

2011.09.23. 09:43

Debrecen-Fujitsu: végleges a kizárás

Vízilabda. Hiába volt nagyon sportszerű a BVSC, kiesett a Magyar Kupából a Gyöngyösi-gárda.

Vízilabda. Hiába volt nagyon sportszerű a BVSC, kiesett a Magyar Kupából a Gyöngyösi-gárda.

Amint arról a Napló már beszámolt, Debrecen-Fujistu a BVSC-Zugló elleni vízilabda Magyar Kupa-selejtezőn szerepeltette a korábban eltiltást kapó Varga Tamást, ezért a versenyszabályzat értelmében a megnyert mérkőzés eredményét (8–5) az illetékesek megsemmisítették, és 5-0-s gólkülönbséggel a BVSC javára igazolták. Ennek értelmében a BVSC lett a továbbjutó, a debreceniek pedig búcsúra kényszerültek a hazai kupából.

Az ügy kirobbanását követően a BVSC-Zugló együttesének vezetősége nagyon sportszerűen azt kérte a szövetség illetékeseitől, hogy a medencében elért eredményt vegyék figyelembe, s visszalépnének a Magyar Kupa további küzdelmeitől. Ezt azonban a versenyszabályzat nem teszi lehetővé, ezért a szövetség elnöksége úgy határozott, hogy a Debrecen-Fujitsu csapata kiesett a kupából, s a BVSC-Zugló alakulata a legjobb nyolc között folytathatja a küzdelemsorozatot.

Az elnökségi döntés ellen nem kíván fellebbez a debreceni klubvezetés.

HBN-OLAHA

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!