Hajdú-Bihar

2011.10.09. 16:54

A Factum nem bírt a tavalyi ezüstérmessel

Kosárlabda - Székesfehérváron vendégszerepelt a Factum Sport Debrecen a férfi kosárlabda NB I. nyitófordulójában az elmúlt hét végén.

Kosárlabda - Székesfehérváron vendégszerepelt a Factum Sport Debrecen a férfi kosárlabda NB I. nyitófordulójában az elmúlt hét végén.

A papíron is erősebb Albacomp nem bizonyult gavallér vendéglátónak, hiszen már a mérkőzés elején megszórták a debrecenieket. Négy perc elteltével már 8–0 volt az állás, amire csak Ingram duplája és büntetője volt a válasz. Sokáig nyolc pont körüli különbség volt a két csapat között, amit a negyed végére Hollis hét pontja és Madár, illetve El-Amin hárompontosai tettek még nagyobbá. Ekkor már látszott, hogy a debreceniek nem tudják hatékonyan feltörni a hazaiak védelmét, viszont az ellenfél játékosai rendre utat találtak a gyűrűhöz mind földön, mind pedig levegőben. Ennek ellenére szépen küzdött a Factum a második negyedben, mégis 21 pontos különbséget mutatott az eredményjelző a félidőben.

A harmadik negyed elején megismétlődött a kezdés, az Albacomp tizenhárom pontja mellett mindössze egy debreceni mezőnykosár volt feljegyezhető. Ingram és Szabó próbált ugyan lépést tartani a fehérváriakkal, de minden egyes pontjukra néggyel válaszoltak a hazaiak. A záró negyedben már örömjátéknak tapsolhattak a nézők, a 36. percben Hollis megszerezte a csapat századik egységét is. A debreceniek próbálták tartani magukat, derekasan helytálltak, ám az eredményen nem sikerült kozmetikázniuk, így megérdemelt hazai siker született a találkozón.

PZ

 

A tények

Férfi kosárlabda NB I/A, 1. forduló

Albacomp–Factum Sport Debrecen 109–65 (31–15, 21–16, 31–13, 26–21)

Székesfehérvár, 800 néző. Vezette: Benczur, Király, Bognár.

Albacomp: SIMON 17/6, EL-AMIN 14/3, Bódi 7, Keller Á. 7, Hendlein 10. Csere: HOLLIS 20/6, MADÁR 14/12, Somogyfoki, CHISM 18, Keller V. 2, Gorzsás, Dankó. Vezetőedző: Braniszlav Dzunics.

Factum: INGRAM 16, Boros 2, Kovács I. 5/3, Takács D. 6, SZABÓ M. 20/3. Csere: Varga Á. 4, Pék 2, Kaluha 4/3, Mondzinger, Timkó 4, Papp T., Tóth G. 2. Vezetőedző: Mika Turunen.

Kipontozódott: Boros (26. perc), Ingram 28. p.)

 

Mesterszemmel

Mika Turunen: - Mindig győzni szeretnék, de itt túl nagy volt a különbség a két gárda között. Hazai környezetben biztos vagyok benne, hogy sokkal szorosabb találkozót vívunk az Albacomppal majd, amely csapatról tudni érdemes, tavaly az alapszakaszban senki sem tudta legyőzni Fehérváron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!