Hajdú-Bihar

2011.10.16. 11:36

Bombameglepetés Miskolcon, Magosi legyőzte Hancockot!

Salakmotor - Illusztris vendége volt a III. Sziráczki István-emlékversenynek Miskolcon, ugyanis a speedway jelenlegi legnagyobb sztárja, az immár kétszeres világbajnok Greg Hancock is motorra ült a viadalon.

Salakmotor - Illusztris vendége volt a III. Sziráczki István-emlékversenynek Miskolcon, ugyanis a speedway jelenlegi legnagyobb sztárja, az immár kétszeres világbajnok Greg Hancock is motorra ült a viadalon. Az amerikai salakmotorost kellemetlen meglepetés érte a viadal végső szakaszában, ugyanis a mindent eldöntő fináléban vereséget szenvedett, Magosi Norbert és a lengyel Daniel Jeleniewski is legyőzte 1997 és 2011 világbajnokát.

Magosi remeklése

A szépszámú közönség azt láthatta a népkerti Speedway Arénában, hogy a húszfutamos alapverseny során a papírformának megfelelően gyűjtögették a pontokat a pilóták. Hancock egyetlen futamában sem talált legyőzőre, míg mögötte Jeleniewski és Magosi zárt egyformán 13-13 ponttal. A kiírás értelmében a verseny első két helyezettje egyenes ágon bejutott a fináléba, míg a következő négy versenyző az elődöntőben csapott össze a még fennmaradó két döntős helyért. Miután Jeleniewski legyőzte az alapversenyben Magosit, így a magyar salakos az elődöntőbe kényszerült, de ez nem jelentett problémát a számára, s az első helyen jutott be a legjobbak futamába a második helyezett Maciej Kuciapával karöltve.

A futamok futamában "robbant a bomba", Magosi sárgáról lestartolta a mezőnyt, Jeleniewski és Hancock hiába küzdött egymással, a sorrend nem változott, Magosi Norbert megnyerte a futamot, s ezzel a Sziráczki-emlékversenyt is.

Végeredmény: 1. Magosi Norbert (magyar), 2. Daniel Jeleniewski (lengyel), 3. Greg Hancock (amerikai), 4. Maciej Kuciapa (lengyel), 5. Pawel Miesiac (lengyel), 6. Karol Baran (lengyel).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!