Hajdú-Bihar

2011.10.24. 15:43

Két hét múlta ítél a tábla

Miskolc - Elhangzottak a perbeszédek, ítélet később várható az ITC értékesítésével kapcsolatos ügyben.

Miskolc - Elhangzottak a perbeszédek, ítélet később várható az ITC értékesítésével kapcsolatos ügyben.

Hétfő délután megtartották a perbeszédeket, s ezt követően várhatóan november hetedikén hirdet ítéletet a Debreceni Ítélőtábla abban a büntetőügyben, aminek érintettje Gergely Zsolt, a megyei közgyűlés korábbi fideszes alelnöke és Madzin Tibor, Onga polgármestere.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Gergely Zsoltot a Borsod megyei bíróság hat, Madzin Tibort öt év letöltendő szabadságvesztése ítélte hivatali visszaélés miatt. A vád szerint Gergely Zsolt beleegyezett, hogy anyagi ellenszolgáltatásért két vállalkozó számára lehetőséget biztosít a megyei önkormányzat által eladásra meghirdetett Nemzetközi Kereskedelmi Központ (ITC) megvásárlására. A megyei önkormányzat többször hirdette meg az ingatlant, végül elállt az értékesítési szándékától, így az ügylet nem jött létre. Madzin Tibor ellen az volt a vád, hogy Onga polgármestereként két részletben egymillió forintot fogadott el vállalkozóktól azért, hogy a település határában lévő ingatlant a képviselő-testület ipari területté nyilvánítsa.

Mind Gergely Zsolt, mind Madzin Tibor tagadta a bűncselekmény elkövetését, ezért fellebbezett az elsőfokú elmarasztaló ítélet ellen. Az ítélőtábla várhatóan november hetedikén hirdet ítéletet az ügyben, tájékoztatta az Észak-Magyarországot Koszta János, a táblabíróság sajtószóvivője.

ÉM-SZP


Bár a döntés megszületett csütörtökön, a megyei közgyűlésen az ITC értékesítéséről, a nemmel szavazó MSZP-frakció vezetője tegnapi sajtótájékoztatóján ismét fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy aggályosnak tartják az ügyletet.


A védőbeszédekig jutott a másodfokú tárgyalás az ítélőtáblán.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!