Hajdú-Bihar

2011.10.29. 12:46

Ötgólos debreceni siker az OSC ellen

Vízilabda - A Debrecen-Fujitsu csapata ezúttal a fővárosi OSC gárdáját fogadta a Debreceni Sportuszodában, a Vodafone Férfi Vízilabda OB I ötödik fordulójában.

Vízilabda - A Debrecen-Fujitsu csapata ezúttal a fővárosi OSC gárdáját fogadta a Debreceni Sportuszodában, a Vodafone Férfi Vízilabda OB I ötödik fordulójában. A lelátón a már jól megszokott, fantasztikus hangulat várta a csapatokat, akik igencsak visszafogottan kezdték a találkozót. Az első találatra egészen az első játékrész végéig kellett várni, mikor is Hegedűs volt eredményes megúszásból. A második negyedben a kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás triplázott, míg a vendégek mindössze két gólt szereztek, így az együttesek 4-2-es debreceni előnynél fordulhattak.

A folytatásban előbb Bugajcsuk volt eredményes, majd Varga Tamás növelte négyre találatainak számát – eközben az OSC-nek egy gólt engedélyezett a kapuját mindvégig kiválóan őrző Mitrovics. Az utolsó játékrész az előzőekhez hasonlóan kemény küzdelmet hozott, egészen az utolsó néhány percig, amikor is magára talált a hazai alakulat, amely Létay, a csapatkapitány Zoufal, és az ötödik találatát szerző Varga Tamás góljával beállította a 9-4-es végeredményt. Gyöngyösi András legénysége végig kiválóan védekezett, ám a gólokkal adósok maradtak a hajdúsági fiúk, akik igencsak megérezték a macedón válogatottbeli szereplése miatt igazoltan hiányzó Misicset. A Debrecen-Fujitsu szombaton este 18 órától a tavalyi ezüstérmes Vasashoz látogat. HBN-OLAHA

 

Debrecen-Fujitsu-OSC 9-4 (1-0, 3-2, 2-1, 3-1)

Debrecen, 800 néző. Vezette: Marosvári A., Fekete B.

DEBRECEN: MITROVICS - Halek 1, BUGAJCSUK 1, VARGA T. 5, HEGEDŰS I. 1, Vindisch, Létay 1. Cserék: ZOUFAL 1, Apanaszenko, Kistamás, Simon A., Tóth Z. Edző: Gyöngyösi András.

OSC: ÁTS - Kiss Gy., Benczur 1, Balla, Szentesi, Szécsi D. 1, Galambos 1. Cserék: Tiba, ZENTAI 1, Bencz, Cserdi, Kincses. Edző: Bíró Attila.

Gól - emberelőnyből: 9/2, ill. 12/2.

Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 0/0.

Kipontozódott: Tiba (24.), illetve Simon A. (27.).

 

Gyöngyösi András: - Kialakítottunk egy csapatot, ami Szasa Micsiccsel teljes. Nem véletlen, hogy nem akartam elengedni a válogatotthoz. Jelen pillanatban nélküle nekünk még az OSC is problémácskát tud okozni.

Bíró Attila: - A Debrecen egyértelműen jobb csapat nálunk, ám a mai estén kicsit lagymatagabbul kezdtek a hazaiak, s ezt kihasználhattuk volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!