Hajdú-Bihar

2012.02.26. 11:06

Új csúcsokra tör a világbajnok

Karate - Nagyszerű debreceni sikert hozott a február elején Tökölön megrendezett X. Juhász Ferenc Emlékverseny és Kempo Világbajnokság, ugyanis a cívisvárosi, de a fővárosban versenyző Lakatos János aranyérmet szerzett törés kategóriában.

Karate - Nagyszerű debreceni sikert hozott a február elején Tökölön megrendezett X. Juhász Ferenc Emlékverseny és Kempo Világbajnokság, ugyanis a cívisvárosi, de a fővárosban versenyző Lakatos János aranyérmet szerzett törés kategóriában. Lakatos a végső sikerhez négy egymásra rakott 3 cm-es deszkát tört össze ökölbe szorított kézéllel.

- Ketten maradtunk versenyben, akik három deszkát eltörtek, de a néggyel csak én próbálkoztam, szerencsére sikerrel - nyilatkozta a Naplónak a sportoló, aki tizenöt esztendeje karatézik, emellett szkanderben is szép eredményekkel büszkélkedhet. Mintegy másfél hónapot készült a kempo-vb-re, igen sajátos módon. - A munkám során nagyon sokat ülök autóban, ezért vezetés közben az ölemben tartott deszkát ütögetem, így erősítem a kezemet. Ha szkanderversenyre készülök, akkor pedig gumikötelet rögzítek az autó oldalához és azzal edzem a karomat menet közben - árulta el a „titkot” Lakatos.

 

Rekordok Debrecenben

A sportember legközelebb március 21-én mutathatja meg tudását, ugyanis akkor rendezik meg Portugáliában az összkaratézó világbajnokságot, de rekordkísérletekre is készül az idén. - Az egyelőre maradjon titok, hogy milyen műfajban szeretnék új csúcsot felállítani, de ami biztos: mindkét mutatványra Debrecenben kerül majd sor. HBN-TN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!