Hajdú-Bihar

2012.03.16. 09:22

Ott a Factum helye, ahol éppen van

Kosárlabda - Nagy erőfeszítésekbe került, hogy a Factum a kezdeti hullámvölgyből kilábaljon, mind a játékosoknak, mind pedig a szakvezetésnek mozgósítania kellett tartalékaikat annak érdekében, hogy a csapat elkerülje a kiesési zónát.

Kosárlabda - Nagy erőfeszítésekbe került, hogy a Factum a kezdeti hullámvölgyből kilábaljon, mind a játékosoknak, mind pedig a szakvezetésnek mozgósítania kellett tartalékaikat annak érdekében, hogy a csapat elkerülje a kiesési zónát. Ez, úgy látszik meghozta a gyümölcsét, hiszen az eddig botladozó debreceni csapat két remek győzelmének köszönhetően elindult felfelé a tabellán. A gárdánál bíznak abban, hogy ez a szép sorozat nem szakad meg, és a hátralévő négy meccsen sikerül nem csak bent tartani a csapatot, de előkelő helyre tudják vezetni azt. Raúl Jimenez óvatosan nyilatkozott a közeljövőt illetően, az elvégzett munka eredményében hisz, nem szívesen megy latolgatásokba.

- Minden nap, minden edzésen növeljük tudásunkat, vagyis lépünk egy kicsit előre. Úgy vélem, jó úton haladunk. Aztán ha majd véget ér a bajnokság, meglátjuk, milyen pozíció jár ezért a munkáért. Jelenleg a 11. helyen állunk, négy meccsel az alapszakasz vége előtt, tehát ez a mi helyünk. Ám sokat dolgozunk, hogy ez jobb legyen a végére. Nem szabad, hogy a csapat megtorpanjon, a folytonosságot fenn kell tartani. Egyébként a legjobb, ha most csak a jelenre fókuszálunk, hogy utána a szebb jövőről beszélhessünk.

Jó irányba haladnak

Tény, hogy jelenleg a 11. helyet foglalja el a csapat, és ha kicsivel több szerencséjük van, akkor fentebb is állhatnának. Ám a Jászberény és a Kaposvár legyőzésével talán elindult a csapat, hiszen az elmúlt néhány találkozón már látszott a fejlődés, de nem sikerült maradandót alkotnia a Factumnak. Nehezen indultak be a játékosok is, de ez már a múlté, megmutatták a srácok, hogy tudnak ők küzdeni egymásért a pályán és azon kívül is. Boros, Szabó vagy akár Kovács is látványos fejlődésen ment keresztül, remekül illeszkednek a légiósokhoz, ami fordítva is igaz. - Minden egyes játékosom fontos, nem csak ők. Ez ugyanis csapatsport. Mindenki szeret a csapatmunkáról beszélni, de olykor később ez háttérbe szorul. A mi játékosainknál nem szabad, hogy számítson, mennyit volt pályán, mert mindannyian a csapat részesei, rövidebb vagy hosszabb részvételükkel egy meccsben a közösbe tesznek bele valamennyit. S nem számít az sem, hogy a kosarasok az egész szezonban itt voltak már vagy csak egy hete érkeztek. Szóval néhány játékos nem hiszi ezt, de ettől még így van. Ez így a mi csapatunk.

 

Folytatódhat a széria

Zalaegerszegen, a városi sportcsarnokban folytathatja a sikeres hajrát a Factum, hiszen vasárnap este a jelenleg utolsó zalai csapat vendégeként lépnek parkettre a debreceniek. A találkozó külön érdekessége, hogy van mit törlesztenie a Factumnak, hiszen a nagy múltú ZTE idei egyetlen győzelme épp a cívisvárosban született, ami nagyon fájhat még a debreceni csapatnak a végelszámolásnál. Ezért is kell mindent megtenni a győzelem érdekében, amire nagy esély van, hiszen jó irányba halad a csapat. Esetleges győzelmével ismét egy helyet ugorhat a csapat, hiszen zsúfolt az alsóház, minimálisak a különbségek a csapatok között.

 

PZ

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!