Hajdú-Bihar

2012.07.22. 19:43

R. Fehér Csaba emlékezete

Nekrológ - Sporttársai versenyzőtársként, tanítványai mesterükként, kollégái szakmai vezérként őrzik emlékezetükben R. Fehér Csaba testnevelő, edző, síoktató sokoldalú személyiségét.

Nekrológ - Sporttársai versenyzőtársként, tanítványai mesterükként, kollégái szakmai vezérként őrzik emlékezetükben R. Fehér Csaba testnevelő, edző, síoktató sokoldalú személyiségét.

Testnevelői pályafutása bármelyik állomásán (Püspökladányi Gimnázium, Nagy Sándor telepi általános iskola, Bocskai testnevelés tagozat, Újkerti Nevelési Központ) tevékenykedett, ott felfigyeltek munkájára, szeretett tornasportága rövid idő alatt fellendült. Az úttörő olimpiák, országos versenyek vezércsapataiként tartották számon tanítványait éveken át.

Az Újkerti Nevelési Központ igazgatóhelyetteseként szakmai igényességgel tervezte és bábáskodott a testneveléssel kapcsolatos intézményrészleg tervezésén, kihasználtságán. Munkaközösségét kiemelkedő pedagógiai és szakmai tapasztalattal tudással, bölcsességgel alakította ki és irányította. Nagyfokú emberszeretet és empátia tartozott jellemvonásai közé. Finom humora kollégái és a gyermekek körében is sokszor jelentett derűt a hétköznapok szürkeségében.

 

A sízés bűvöletében

Az eredményes, értékteremtő munkát elismerte, támogatta. A szép eredmények által okozott gyermeki öröm mindennél többet jelentett számára. Szakmai munkában szívesen segítette kollégáit, nagyra értékelte sikereiket. Nagy gondossággal szervezett sítáborokat a Kárpátok az Alpok lankás és meredekebb pályáira. Szerették úgy a gyermekek, mint a kollégák a hangulatos, havas hegyeken töltött napokat. Ezt a szenvedélyét nyugalomba vonulása után nemzetközi síoktatói vizsgával fejelte meg, sőt gleccsersízéssel egészítette ki.

Szívét, lelkét átjárta a tornatermek, a pályák varázslatos hangulata, kedvelte a havas lejtők csendjét, amit halála után is magával vitt az égi pályákra.

Végakarata szerint hamvait Tirol sípályáin szórják szét hozzátartozói a tél beálltával. HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!