Hajdú-Bihar

2012.08.27. 16:30

A becsület a tét Belgiumban

Labdarúgás - Nyögvenyelős, amolyan kötelező jellegű győzelmet aratott a hét végén a DVSC-TEVA az OTP Bank Liga 5. fordulójában: a cívisvárosi gárda 1–0-ra verte a Lombard Pápát az Oláh Gábor utcában.

Labdarúgás - Nyögvenyelős, amolyan kötelező jellegű győzelmet aratott a hét végén a DVSC-TEVA az OTP Bank Liga 5. fordulójában: a cívisvárosi gárda 1–0-ra verte a Lombard Pápát az Oláh Gábor utcában. Már a meccs idején tomboló nagy hőség is előrevetítette, hogy igen szenvedősre sikerülhet a kilencven perc, no meg az is, hogy a pápaiak öt védővel, kőkemény bunkerfocira berendezkedve álltak fel a Nagyerdőn.

Bár a Loki irányította a játékot, sokáig képtelen volt betalálni a Kondás-csapat, pedig a hazaiak szakvezetője a szünetben pályára küldte két kulcsemberét, Adamo Coulibalyt és Szakály Pétert is, végül utóbbi 77. percben szerzett gólja hozta meg a minimális különbségű sikert.

Megvan a három pont

A vendéglátóknál szerepet kapott a kezdőcsapatba az utóbbi években nem sokszor jelölt Szűcs István is. – Való igaz, három hete játszottam Kaposváron, ám előtte legalább másfél éve nem szerepeltem bajnoki meccsen – számolt be a belső védő. – Most sokkal jobban éreztem magam a pályán, hiszen több rutinos labdarúgó volt körülöttem és győztünk, szemben az akkori vereséggel. A Pápa ellen mindenképpen nyernünk kellett, azt is tudtuk, hogy előbb-utóbb be fogunk találni, csak az volt a kérdés, mikor? Az ellenfél teljesen visszaállt, csak kontrázni próbáltak és a hőség sem tett jót a játék ritmusának. A lényeg, hogy megvan a három pont, ezúttal nem párosult a győzelem igazán jó játékkal, de lesz ez még sokkal jobb is! – ígérte Szűcs, aki természetesen szeretne többször az NB I-ben focizni.

– Tudom, van hová fejlődnöm, de a tőlem telhetőt megteszem a jövőben is, a szakmai stáb majd eldönti, hogy az élvonalban vagy a DVSC-DEAC-ban kapok-e lehetőséget.

Nem feltartott kezekkel

A hátvédtől megtudtuk, hogy a vasárnapi bajnoki meccsig csak a Lombardra fókuszáltak, ám mostantól a csütörtök esti, Brugge elleni Európa Liga-visszavágóra koncentrálnak. – Szeretnénk egy jó meccset játszani a belgákkal, igaz más aligha lehet a célunk, mivel 0–3-as hátrányban vagyunk. Biztosan nehéz lesz ellenük idegenben is, de jó lenne, ha úgy utazhatna haza a csapat, hogy a becsületét megvédte és elismerést váltott ki a futballszurkolókból. Az biztos, hogy a DVSC nem feltartott kezekkel lép pályára, meglátjuk, ez mire lesz elég a Brugge ellen. HBN-TN

Idegenben nyertek

A DVSC Európa Liga-ellenfele, a Clubb Brugge is folytatta jó szereplését hazája bajnokságában. A Leekens-gárda idegenben győzött a RAEC Bergen ellen 3–1-re, ezzel továbbra is vezeti a tabellát a Jupiler Pro League-ben.

A kék-feketék négyezer néző előtt gyűrték le a bergenieket, akik a 22. perctől emberhátrányban futballoztak. Tchité egyórányi játék után talált be a hazaiak hálójába, de a Bergen hamar válaszolni tudott tizenegyesből. Az utolsó tizenkét percben Vazquez és Bacca volt eredményes, kialakítva ezzel a végeredményt.

A Brugge–DVSC EL-visszavágóra csütörtökön este fél kilenckor kerül sor, a debreceniek 0–3-ról indulnak harcba Belgiumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!