Hajdú-Bihar

2012.08.09. 16:01

Hamarosan kezdődik az Eötvös Kupa

Röplabda. A hagyományokhoz híven augusztus 17-19. között immár tizenhatodik alkalommal rendezik meg Kelet-Európa legnagyobb röplabda utánpótlásversenyét, az Eötvös Kupa nemzetközi röplabdatornát, melyre ebben az évben 32 lány és 10 fiúcsapat adta le nevezését.

Röplabda. A hagyományokhoz híven augusztus 17-19. között immár tizenhatodik alkalommal rendezik meg Kelet-Európa legnagyobb röplabda utánpótlásversenyét, az Eötvös Kupa nemzetközi röplabdatornát, melyre ebben az évben 32 lány és 10 fiúcsapat adta le nevezését. Augusztus 17-én négy különböző városban (Balmazújvároson, Debrecenben, Kabán és Nagyváradon) tíz pályán zajlanak majd a csoportmérkőzések, négyfős csoportokban.

 

Nagy az érdeklődés

Magyarország egyik legrangosabb röplabda rendezvényén az idei tornáig 30 ország több tucat csapata szerepelt, köztük neves válogatottak például Chiléből, Izraelből, Katarból, Kazahsztánból, Romániából, Svájcból, Tajvanról, Tunéziából.

A válogatottakon kívül neves klubcsapatok is érkeztek az elmúlt években: a hazaiakon kívül például az Egyesült Államokból, az Egyesült Arab Emírségekből, Kínából, Dániából, Észtországból, Hollandiából és Lettországból. A megrendezendő kupán emelkedik a résztvevő nemzetek száma, először fogadnak a szervezők Ausztriából és Koszovóból csapatokat. Az idei tornán Ausztriából, Csehországból, Finnországból, Görögországból, Lengyelországból, Kazahsztánból, Koszovóból, Örményországból, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából és Tunéziából várnak együtteseket a szervezők a hazai gárdákon kívül.

Természetesen a hajdú-bihari együttesek is kemény munkával készülnek a rangos megmérettetésre. Balmazújvárost a csoportházigazda Veres Péter Gimnázium, Szakközépiskola és Szakképző képviseli, szintén hazai pályán kezdi a küzdelmeket a Tóth Árpád Gimnázium, a Diószegi Sámuel Szakközépiskola és a Bolyai János Általános Iskola. A rendező Eötvös DSE ezúttal öt lánycsapatot indít.

A fiúknál a két csapattal is induló, a helyi szurkolók biztatását élvező Debreceni EAC kellemes meglepetésre készül.

A 16. Eötvös Kupán induló összes csapat egy-egy szép kerámiavázát kap ajándékba a többi díjon kívül Bagossy Sándor népi iparművész fazekasnak és a Bolyai János Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészetoktatási Intézetnek a jóvoltából.

 

Színes programok

A második és harmadik napon minden mérkőzést Debrecenben játszanak a csapatok. A női döntőt augusztus 19-én 15 óra 30 perckor a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban rendezik.

A háromnapos versenyt idén is kísérő rendezvények színesítik a Visegrad Talent’s Days program keretében. Már augusztus 16-án több csoport érkezik, akik kézműves foglalkozásokon vesznek részt. Augusztus 16-tól a verseny végéig látható a Bolyai János Általános Iskola, Óvoda és AMI aulájában a tornához kapcsolódó rajzpályázat. Szombaton (18-án) este fél kilenctől a csapatok felvonulnak Debrecenben, a Baltazár Dezső téren. Az együttesek bemutatását megelőzi a Debrecen Big Band műsora. Szintén szombaton, a felvonulás után a Hotel Aranybika Hajós Alfréd termében szakmai fórumra kerül sor, melyet baráti beszélgetés követ.

A verseny hivatalos honlapján ( http://eotvoscup.fw.hu ) sok más információ található, például az idei Eötvös Kupa versenykiírása, a régebbi tornák képei, eredményei, a résztvevő csapatok nevei és csapatképei.

 

A mérkőzések helyszínei:

Balmazújváros - Veres Péter Gimnázium, Szakközépiskola és Szakképző (Balmazújváros, Batthyány u. 1-7.– pénteken délután 14 órától)

Debrecen - Tóth Árpád Gimnázium (Debrecen, Szombati I. u. 12. - mindhárom nap), Bolyai János Általános Iskola, Óvoda és AMI. (Debrecen, Bolyai u. 29. – pénteken), Diószegi Sámuel Közép- és Szakképző Iskola (Debrecen, Böszörményi út 23-27. – pénteken), Irinyi János Gimnázium, Szakközép- és Szakiskola (Debrecen, Irinyi u. 1-3. – pénteken), Napraforgó Waldorf Általános Iskola (régi Eötvös) (Debrecen, Kút utca 19. – pénteken), Hódos Imre Rendezvénycsarnok (Debrecen, Kassai u. 32-34. – vasárnap 15.30-kor döntő)

Kaba - Sári Gusztáv Általános és Alapfokú Művészeti Iskola (Kaba, Kossuth u. 2. – pénteken)

Nagyvárad - Onisifor Ghibu Líceum (Nagyvárad, Onisifor Ghibu u. 3. – pénteken délután 14 órától)

A belépés minden helyszínen ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!