Hajdú-Bihar

2012.09.22. 14:47

Varga Tamás irányításával gólzáporos győzelem Pécsett

Megkezdődtek a Magyar Kupa D csoportjának küzdelmei Pécsett! A kvartett első találkozóján a Vasas 17-8 arányban győzedelmeskedett az UVSE ellen.

Megkezdődtek a Magyar Kupa D csoportjának küzdelmei Pécsett! A kvartett első találkozóján a Vasas 17-8 arányban győzedelmeskedett az UVSE ellen. Gyöngyösi András tanítványai számára bár némi kellemetlenséggel indult a mecsekaljai vendégeskedés, annál jobban folytatódott, hiszen nagyszerű játékkal és magabiztosan 13-3 arányban győzték le a vendéglátó pécsieket. 17 órakor a junior játékosokból álló álló UVSE következik.

A több, mint hatórás fárasztó és kimerítő utazás után a Magyar Kupa csoportmérkőzéseinek első napjának délelőttjén máris nehézségekbe ütközött a Debrecen vízilabdacsapata. Gyöngyösi András legénysége ugyanis hiába érkezett meg időben a pécsi Abay Nemes Oszkár Sportuszodába, a játékosoknak közel fél órát kellett vesztegelniük, míg át tudtak öltözni – végül az udvaron –, és vezetőedzőjük utasítására nekikezdhettek a bemelegítéshez. Az egyik népszerű magyar közmondás szerint amilyen az adj Isten, olyan a fogadj Isten? A kezdeti kellemetlenségek ellenére a hajdúságiak, ahogyan eddig is, úgy a jövőben is a vendégcsapatok minden igényeit kielégítve, és biztosítva a nyugodt felkészülés lehetőségét várják, fogadják a cívisvárosba érkező alakulatokat.

A rémes kezdés már örömtelibb folytatást hozott – Vindisch fél percen belül a vendégek emberelőnyös helyzetét kihasználva vezetéshez juttatta csapatát, a játékrész második felében pedig a csapatkapitány Varga Tamás volt eredményes, szintén fórból. Nem sokkal később éppen a Debrecentől Pécsre távozó Kistamás Zsolt szabálytalankodott a kétszeres olimpiai bajnok Csuvi ellen aki előbb kihagyta a büntetőt, majd fordulás után akcióból már nem hibázott. Akárcsak Vindisch, aki önmaga második, csapata negyedik találatát szerezte, a pécsiek szépítettek Krizsán jóvoltából, míg az első negyed végeredményét Korolja állította be, 1-5.

A második etap Varga Tamás első percben szerzett góljával indult, majd óriási Bane védéssel folytatódott, aki a pécsiek emberelőnyös helyzetének kihasználását akadályozta meg. Az Európa-bajnok hálóőr kapuja gyakorlatilag végig bevehetetlennek bizonyult, egyedül Bóbis Máténak sikerült mégis beköszönnie, két perccel a negyed vége előtt, ötméteresből. A játékrészt Varga foglalta keretbe, miután a negyed utolsó gólját is ő lőtte. Az együttesek 7-2-es debreceni vezetésnél mehetnek szünetre.

Kétszeres olimpiai bajnokunk jócskán belejött a gólgyártásba, a harmadik etap Varga Tamás villámgyors találatával kezdődött, egy minutum után pedig Milos Korolja növelte hétgólosra a hajdúságiak előnyét. Nagyszerű védekezés mellett potyogtak a találatok, Gyöngyösi András tanítványai számolhatatlanul dobálták a gólokat: Kállay Márk, Párkányi Ákos és Süveges Máté is feliratkozott a gólszerzők közé. A pécsieknek némi szépítésre futotta, az ex-debreceni Kistamás révén.

Az utolsó negyedben lehetőséget kapott a kapus Nébald Olivér, valamint a két fiatal érkező, Besenyei Richárd és Somlai Tamás is. Az első támadást Vindisch gyors ráúszásának köszönhetően negyedszerre is a Debrecen vezethette – az első gólra azonban az utolsó percekig várni kellett, büntetőből a tavalyi gólkirály Weszelovszky állította be a végeredményt.

 

PVSK-Füszért – Debrecen 3-13 (1-5, 1-2, 1-5, 0-1)

Gólszerzők: Varga Tamás 5, Milos Korolija 2, Vindisch Ferenc 2, Weszelovszky László 1, Süveges Máté 1, Párkányi Ákos 1, Kállay Márk 1, illetve Kistamás Zsolt 1, Bóbis Máté 1, Krizsán András 1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!