Hajdú-Bihar

2012.10.15. 16:17

20 éves a szociálpedagógus-képzés Hajdúböszörményben

Hajdúböszörmény - A Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar 2012. október 15-én, a Kar Napján ünnepelte a szociálpedagógus-képzés 20. évfordulóját. Ez alkalomból átadták a kiváló gyakorlóhely és kiváló tereptanár kitüntetéseket is.

Hajdúböszörmény - A Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar 2012. október 15-én, a Kar Napján ünnepelte a szociálpedagógus-képzés 20. évfordulóját. Ez alkalomból átadták a kiváló gyakorlóhely és kiváló tereptanár kitüntetéseket is.A hajdúböszörményi székhelyű gyermeknevelési és felnőttképzési kar az óvóképzés, az óvodai nevelés, a szociálpedagógia szellemi műhelyeként aktívan részt vesz a böszörményi pedagógusok továbbképzésében, együttműködik a helyi középiskolákkal, pályaválasztási tanácsadással járul hozzá a fiatalok eredményességéhez, egyetemi karként komoly szerepet vállal a hajdúváros kulturális életének alakításában.

A szociálpedagógus-képzés húsz éve indult be karon, melynek vezetése a közben eltelt időben a térség szociális ellátó-intézményeivel eredményes kapcsolatot alakított ki, segítve így a Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar tanulóinak gyakorlati tapasztalatszerzését. A húsz éves jubileum ünnepségének alkalmával átadták a partnerintézményeknek és munkatársaiknak a Kiváló gyakorlóhely és Kiváló tereptanár kitüntetéseket:

 

Kiváló gyakorlóhely:

Szociális Szolgáltató központ Hajdúböszörmény, amely a képzés beindítása óta terepintézménye a szociálpedagógusoknak.

Területi Gyermekvédelmi Szolgálat, ahol szintén rendszeresen töltik gyakorlatukat a szakmára készülő hallgatók.

 

Kiváló tereptanár:

Erdős Imréné, a Kincskereső Óvoda és Általános Iskola intézményvezetője, aki kiemelkedő szakmai színvonalú munkájával segíti a kar gyakorlati munkáját, több TDK-dolgozat kutatását végezték a hallgatók az általa vezetett intézményben.

 

Erdős Kornél, a FORRÁS Mentálhigiénés Központ Szakmai vezetője, aki több éve vezeti a hallgatók terepgyakorlatát, pályázati programok megvalósításában lehetőséget adva az egyetemistáknak bepillantani a projektmenedzsmentbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!