Hajdú-Bihar

2012.10.16. 16:37

Az öreg autót sokan megtartják Debrecenben

Debrecen - Feleannyi autóshirdetést adnak fel a legszegényebb megyékben, mint a gazdagabb országrészekben – ez is jól jelzi, hogy a fejletlenebb régiókban jóval kevesebben képesek öreg autójukat újabbra cserélni.

Debrecen - Feleannyi autóshirdetést adnak fel a legszegényebb megyékben, mint a gazdagabb országrészekben – ez is jól jelzi, hogy a fejletlenebb régiókban jóval kevesebben képesek öreg autójukat újabbra cserélni.Országos átlagban 1,7 millió forintos áron hirdetnek az autósok, ám a vevők az elkelt személyautókért átlagosan mintegy másfélmillió forintot fizetnek. Vagyis gyakran 10-15 százalékot is enged egy eladó az eredetileg elképzelt árból, míg (a statisztika szerint 24 nap alatt) megválik autójától – derül ki a Használtautó.hu adataiból.

A gazdaságilag fejletlenebb megyékben élők körében sokkal jellemzőbb, hogy a régi autó megtartása az egyetlen alternatívája annak, hogy a család továbbra is rendelkezzék gépkocsival. Míg Budapesten 1000 autóból egyidejűleg 33-at kínálnak eladásra, a legkisebb egy főre eső GDP-vel rendelkező Nógrádban ez a szám a 15-öt sem éri el. HBN

Fotó: Archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!