Hajdú-Bihar

2012.10.15. 18:30

Elismerést kapott a Körösszegapáti Általános Iskola volt tanulója

Körösszegapáti - Megérdemelt elismerést kapott a Körösszegapáti általános iskola volt tanulója, aki most Gyulán a Nicolae Balcescu Gimnázium tanulója.

Körösszegapáti - Megérdemelt elismerést kapott a Körösszegapáti általános iskola volt tanulója, aki most Gyulán a Nicolae Balcescu Gimnázium tanulója.Kövér Krisztina tizenegyedik osztályos tanuló tanárainak javaslatára Balogh Zoltántól a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetőjétől egyedül a román nemzetiségiek közül, ösztöndíj támogatást vett át. Ami Krisztinának két éven át havonta hatvanezer forint támogatást jelent.

Kövér Krisztina, akinek édesanyja román nemzetiségű már általános iskolás korában kitűnt jó nyelv érzékével. Szívesen tanulta a román nyelvet. Ezt tanára Oláh Ildikó is tapasztalta, így aztán szavalataival, prózai elbeszéléseivel több versenyen is kiemelkedően szerepelt. Aktív tagja volt az iskola tánccsoportjának is.

Ezek után nem volt kétséges, hogy Gyulára a nemzetiségi gimnáziumban tanuljon tovább. A tanulást tartotta a legfontosabb feladatának, igyekezett felzárkózni osztálytársaihoz. A reá bízott feladatokat elvégezte, továbbra is szívesen mond verseket, prózai szövegeket. Gyulán is öregbíti iskolájának hírnevét.

Nem véletlen, hogy tanárai támogatták, hogy ezt az ösztöndíjat megkapja.

A hírnek nagyon örültek Krisztina szülei, nagyszülei is, mert így a kitűzött célját könnyebben el tudja érni.

Krisztina pedig az elkövetkező években még jobban igyekszik tanulni, hogy megfeleljen ennek a jelentős elismerésnek.

(Foto: Vmirjáncki József)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!